Τουρκία: Άγνωστος πελάτης αγόρασε CAMM-ER – Ανησυχία μήπως είναι η ΕλλάδαΆγνωστος πελάτης αγόρασε CAMM-ER – Η MBDA υπογράφει νέο συμβόλαιο για το σύστημα άμυνας Albatros NG με βάση το CAMM-ER με μυστηριώδη πελάτη.

Σύμφωνα με το defenceturk.net, το συγκεκριμένο συμβόλαιο ανοίγει τον δρόμο για περισσότερες πιθανές παραγγελίες από τον ίδιο πελάτη ή άλλα Πολεμικά Ναυτικά.

Το σύστημα, σύμφωνα με τις τουρκικές πληροφορίες, θα τεθεί σε λειτουργία το 2024.

Το Albatros NG είναι ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας με βάση το CAMM-ER, μια έκδοση αυξημένης εμβέλειας της οικογένειας Common Modular Air Defense Missile (CAMM), η οποία έχει ήδη παραδοθεί σε πελάτες της γαλλικής ΜΒDA (σ.σ. υπογράφει τον οπλισμό των Rafale) σε όλο τον κόσμο

Tα συστήματα Albatros που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια στο ιταλικό Ναυτικό και είναι κατάλληλα για διάφορους τύπους πλοίων.

Το Albatros NG μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί χωρίς σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό των πολεμικών πλοίων. Τα συστήματα Command and Control (C2) έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ευέλικτες δυνατότητες ενσωμάτωσης τόσο σε νέα όσο και σε υπάρχοντα συστήματα.

Ο πύραυλος CAMM-ER μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε απειλές που αναπτύσσονται σε αποστάσεις άνω των 40 χλμ. Το CAMM-ER θα ενσωματωθεί επίσης σε νέα επίγεια συστήματα άμυνας για τον ιταλικό στρατό και την ιταλική πολεμική αεροπορία. Η οικογένεια CAMM ήδη εξοπλίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας που χρησιμοποιούν πυραύλους CAMM και CAMM-ER παρέχουν προστασία και από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Για τα μέσου βεληνεκούς αντιαεροποριά συζητά η Ελλάδα, ώστε να μπουν στις νέες ελληνικές φρεγάτες.