Γερμανία: Το «στημένο» Elephant Walk των μαχητικών Eurofighter της γύρισε… «μπούμερανγκ»



Πήγαν για φωτογράφιση και όχι για άσκηση

Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία (Luftwaffe) προσπάθησε να δείξει την ισχύ της διοργανώνοντας ένα «Elephant Walk», μια πρακτική που έχουν κάνει «διάσημη» η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, όπου μεγάλος αριθμός αεροσκαφών απογειώνονται μαζικά υπό συνθήκες άμεσης επιχειρησιακής ανάπτυξης, ωστόσο το αποτέλεσμα επέφερε αντίστροφα αποτελέσματα.

Και αυτό διότι στα γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Typhoon όχι μόνο έλειπαν…οι πιλότοι αλλά ακόμα και σημαντικός αριθμός οπλισμού, κάτι που φαίνεται από τις φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις αντιδράσεις να είναι πολλές.

Η Luftwaffe «πάρκαρε» τα 18 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter που διαθέτει, στην αεροπορική βάση Neuburg στις 6 Μαρτίου 2021, λέγοντας πως αυτό έγινε στο πλαίσιο διοργάνωσης ενός «Elephant Walk», όμως στα πλάνα που δημοσιεύτηκαν δεν υπάρχει καμία κινητικότητα και απογείωση αεροσκαφών, όπως γίνεται στις περιπτώσεις αυτές.

Ωστόσο αυτή είναι μια μόνο από τις «προβληματικές» λεπτομέρειες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Aviationist, σε ένα σενάριο άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας τύπου «Elephant Walk» τα αεροσκάφη συνήθως είναι οπλισμένα, ενώ σε συγκεκριμένη διάταξη με ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ τους, πραγματοποιούν στο σύνολό τους σταδιακές απογειώσεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, φαίνεται ότι τα μαχητικά της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν είναι καν επανδρωμένα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανώς η Luftwaffe έδωσε την εντολή για παράταξη των Eurofighter Typhoon για φωτογράφιση, αν και η ίδια άφησε να εννοηθεί ότι η πραγματική άσκηση εκτελέσθηκε στη συνέχεια.

Βέβαια αυτό δεν απέτρεψε την σκληρή κριτική από αρκετούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου  η Luftwaffe δημοσίευσε τις φωτογραφίες.


ΠΗΓΗ