Mosquito: Έρχεται το drone που θα κάνει και αερομαχίες



Έρχεται το drone που θα κάνει και αερομαχίες – Στον αέρα το 2023 για τεστ και παρουσίαση.

Η διαφορά το συγκεκριμένο drone με τα υπόλοιπα είναι πως θα μπορεί να κάνει αερομαχίες και να καταρρίπτει εχθρικά μαχητικά.

Θα συναγωνίζεται σε ταχύτητα τα μαχητικά ενώ θα μπορεί να καταρρίπτει και εχθρικούς πυραύλους.

Αν το Mosquito επιτύχει στις δοκιμές θα ξεκινήσει η παραγωγή του, με φόντο να συναγωνίζεται τα F-35 έως το τέλος της δεκαετίας.

Πρόκειται για ένα μελλοντικό project που αν επιτύχει θα αλλάξει το στάτους στο πεδίο των drones, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή.

Μήπως πρέπει να εμπλακούμε σαν χώρα στο συγκεκριμένο project των Άγγλων, προτού μας προλάβουν τα γεγονότα;

Kαι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, καθηγητή Ισμαήλ Ντεμίρ η προγραμματισμένη ημερομηνία επιχειρησιακής ετοιμότητας του TCG ANADOLU είναι το τέλος του 2022.

Ο Τούρκος πρόεδρός ότι θα γίνει προσπάθεια το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο να επιχειρήσει νωρίτερα.

«Το TCG ANADOLU είναι ικανό να αλλάξει τις θαλάσσιες επιχειρήσεις.Θα μπορεί να μεταφέρει UAV με τον εξοπλισμό τους, μαζί με θωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές επιχειρήσεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Ισμαήλ Ντεμίρ το TCG ANADOLU θα «είναι το πρώτο στον κόσμο με αυτά τα χαρακτηριστικά».

Το ayraktar TB3 SİHA, το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσεται από την Baykar Defense , σχεδιάζεται βασίζεται στο Bayraktar TB2 όμως είναι ειδικά σχεδιασμένο για να απογειώνεται και να προσγειώνεται στο TCG ANATOLIA το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει από 30 έως 50 Bayraktar TB3 SİHA, τα οποία θα έχουν πτυσσόμενα φτερά, θα αναπτυχθεί στο πλοίο. Τα συστήματα Bayraktar TB3 SİHA.

Τουλάχιστον 10 Bayraktar TB3 SİHAs μπορούν να κατευθύνονται ταυτόχρονα με το κέντρο εντολών του TCG ANADOLU.