Ρωσία: Φοβερό δυστύχημα με βομβαρδιστικό Tu-22M3 – Ενεργοποιήθηκε το σύστημα εκτίναξης λίγο πριν απογειωθεί!



Τρία μέλη του πληρώματος ενός Ρωσικού βομβαρδιστικού Tu-22M3 σκοτώθηκαν σε ένα τρομακτικό περιστατικό σήμερα, όταν το σύστημα εκτόξευσης του καθίσματος φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε καθώς το αεροπλάνο προετοιμαζόταν για απογείωση.

Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail το περιστατικό συνέβη πριν από μια εκπαιδευτική πτήση που περιελάμβανε υπερηχητικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Shaikovka.

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται η Daily Mail τα τρία μέλη του πληρώματος εκτοξεύθηκαν στον αέρα. Όμως το ύψος ήταν ανεπαρκές για την χρήση αλεξίπτωτων και έτσι πέφτοντας στο έδαφος «υπέστησαν τραύματα τα οποία ήταν ασύμβατα με τη ζωή», σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τους θανάτους τριών μελών του πληρώματος στο περιστατικό.

Το αεροπλάνο δεν πιστεύεται ότι είχε φορτωθεί με πυρηνικά όπλα τη στιγμή του συμβάντος στο αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται περίπου 200 μίλια νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Ο διοικητής της μοίρας καθόταν στο κάθισμα του εκπαιδευτή και ήταν μεταξύ των τριών νεκρών που εκσφενδονίστηκαν από το αεροπλάνο λίγο πριν την προβλεπόμενη απογείωση.

Νωρίτερα αναφορές έκαναν λόγο πως μια μοίρα Tu-22M3 βρισκόταν σε άσκηση στην περιοχή Kaluga.

Οι πιλότοι της μοίρας είχαν πρόσφατα εμβολιαστεί κατά της Covid-19 για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην παρέλαση της Νίκης της 9ης Μαΐου, που σηματοδοτεί το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πριν από τρία χρόνια, ένα Tu-22M3 έσπασε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες καθώς συνετρίβη στην Αρκτική.

Νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2004, ένα Tu-22M3 συνετρίβη στην περιοχή του Νόβγκοροντ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Το βομβαρδιστικό Tupolev – ένα αεροσκάφος που βρίσκεται εν υπηρεσία από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης – μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 4.350 μιλίων από τη βάση του.