Με τηλεχειριζόμενα 50άρια τα νέα πλοία του Λιμενικού – Η έκπληξη των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ

Με τηλεχειριζόμενα 50άρια τα νέα πλοία του Λιμενικού – Η έκπληξη των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝΕντυπωσιακή η τελετή ονοματοδοσία των δύο νεότευκτων παράκτιων περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος.

Ελληνοτουρκικά: Μία πολύ εντυπωσιακή τελετή ονοματοδοσία των δύο νεότευκτων παράκτιων περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, μάλιστα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται εκεί.

Μαζί του φυσικά δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Σύμφωνα με το enikos.gr το ενδιαφέρον των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, επικεντρώθηκε στις δυνατότητες που φέρνουν τα ειδικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, μιλάμε για εξελιγμένα ραντάρ νέας γενιάς και κάμερες που μπορούν να καταγράφουν υπ’ όλες τις συνθήκες σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Ακόμα, έχουν πάνω τους όπλα των 12,7 χιλ. διαμετρήματος, τα γνωστά μας κι ως 50άρια, πλήρως τηλεχειριζόμενα από την γέφυρα!

Μάλιστα, όλες οι δοκιμές στα συγκεκριμένα σκάφη έγιναν με απόλυτη επιτυχία, όπως έκανε γνωστό η  ισραηλινή εταριεία Elbit Systems Ltd.

Τον Μάρτιο του 2019, η εταιρεία ανέφερε ότι της ανατέθηκε συμβόλαιο από την Cantiere Navale Vittoria SpA για την προμήθεια σουίτας μάχης και την διασύνδεση των συστημάτων για τα νέα περιπολικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όλες οι Δοκιμές Αποδοχής έγιναν στο Αιγαίο και είχε τεστ αρκετά υψηλού επιπέδου, ενώ δοκιμάστηκαν και όλα τα συστήματα που είναι εγκατεστημένα.

Τα νέα συστήματα που παρέδωσε κι εγκατέστησε η Elbit Systems πάνω στα νέα σκάφη περιπολίας του Λιμενικού Σώματος περιλαμβάνουν φορτία SPECTRO XR, ραντάρ, συστήματα πλοήγησης, αυτόματο σύστημα αναγνώρισης πολεμικών πλοίων (W-AIS), καθώς και τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα (RCWS) με πλήρη ενσωμάτωση σε λογισμικό εντολών και ελέγχου. Η σουίτα μάχης έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τη μελλοντική ευέλικτη ενσωμάτωση εναέριων και επίγειων συστημάτων που θα επιτρέψουν την επέκταση της επιχειρησιακής ακτίνας των περιπολικών σκαφών πέρα από το άμεσο οπτικό πεδίο.

Με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο δυνατοτήτων για θαλάσσια συστήματα, από ηλεκτρονικό πόλεμο (Electronic Warfare/ EW), σόναρ, ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και συστήματα CMS, σε αυτόνομες πλατφόρμες και οπλικά συστήματα , η Elbit Systems παρέχει στο πολεμικό ναυτικό βελτιωμένη ικανότητα αντίληψης και αντίκρουσης, καθώς και ολοκληρωμένες σουίτες μάχης για νέα και υφιστάμενα πλοία του λιμενικού.