Κοινές ναυτικές ασκήσεις Ελλάδας-Τυνησίας στη Μεσόγειο



Η Τυνησία και η Ελλάδα διεξήγαγαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις την προηγούμενη εβδομάδα στη Μεσόγειο για να ενισχύσουν τον συντονισμό τους κατά της παράνομης θαλάσσιας δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας το Σάββατο.

«Αυτή η άσκηση στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Τυνησίας και της Ελλάδας για την καταπολέμηση όλων των κινδύνων στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης μετανάστευσης (και) του λαθρεμπορίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μοχάμεντ Ζέκρι στο AFP.

Ένας άλλος στόχος ήταν η ανάπτυξη επιχειρήσεων θαλάσσιας επιτήρησης και διάσωσης και έρευνας, είπε, προσθέτοντας ότι οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διεθνή ύδατα κοντά στις ακτές της Τυνησίας.

Η Τυνησία συμμετείχε στην άσκηση με μια ειδική ναυτική δύναμη και περιπολικό σκάφος, ενώ το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του, χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.