Τουρκία: «Τα σεισμογραφικά και τα γεωτρύπανά μας επιστρέφουν στην Αν. Μεσόγειο»



To Oruc Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας

Την επιστροφή των τουρκικών ερευνητικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Φατίχ Ντονμέζ, μία εβδομάδα μόλις μετά τη Σύνοδο Κορυφής όπου η ΕΕ έθεσε το νέο πλαίσιο στις σχέσεις με την Τουρκία, καλώντας τη γείτονα «να απέχει από ανανεωμένες προκλήσεις ή μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», υποσχόμενοι (σ.σ. οι «27») να δεσμευτούν με «σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας».

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ο τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε στις έρευνες που πραγματοποιούν τα γεωτρύπανα της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στις έρευνες που σχεδιάζει στην Ανατολική Μεσόγειο.

«To Oruc Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Barbaros πήγε για μακροχρόνια συντήρηση και είναι στα ναυπηγεία στην Τούζλα. Τo Yavuz ολοκληρώνει τις προμήθειες του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες τους εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ