« Εννέα Τούρκοι στρατιώτες και πέντε μισθοφόροι τους σκοτώθηκαν στο Αφρίν»



Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν δημοσίευσαν τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις τους κατά την περίοδο από τις 19 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου εναντίον του τουρκικού στρατού κατοχής και των μισθοφόρων του στο Αφρίν, γράφει η Rojava News.

Οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν εξέδωσαν γραπτή ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας το θάνατο 5 μισθοφόρων και 9 στρατιωτών του τουρκικού στρατού κατοχής, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της στο κατεχόμενο Αφρίν.

Το κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

«Ο τουρκικός στρατός κατοχής κλιμάκωσε τις επιθέσεις του κατά τη διάρκεια της περιόδου του Νεβρούζ, άρχισαν βομβαρδισμοί στην περιοχή Sherawa στο Afrin, ενώ οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια σειρά επιχειρήσεων εναντίον του στρατού κατοχής και των μισθοφόρων στις 19 Μαρτίου και πραγματοποίησαν επιχείρηση στην περιοχή Ζάιντι της πόλης Αφρίν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μισθοφόρων και τραυματισμό άλλων.

Στις 20 Μαρτίου, οι δυνάμεις μας κατέστρεψαν ένα αυτοκίνητο των μισθοφόρων.

Στις 24 Μαρτίου, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επιχείρηση στο χωριό Qizilbash στην περιοχή Bulbul, σκοτώνοντας μισθοφόρους και τραυματίζοντας έναν άλλο, εκτός από την καταστροφή ενός αυτοκινήτου.

Στις 28 Μαρτίου, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν μια ειδική επιχείρηση με στόχο την έδρα του τουρκικού στρατού κατοχής στην πόλη Μάρεα , σκοτώνοντας 4 στρατιώτες  του τουρκικού στρατού και τραυματίζοντας δύο άλλους, ενώ καταστράφηκαν δύο στρατιωτικές τοποθεσίες του τουρκικού στρατού κατοχής.

Την ίδια ημέρα, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον μισθοφόρων στο χωριό Τσαλάμι στην περιοχή  Τζεντέρες, με αποτέλεσμα τον θάνατο μισθοφόρου.

Στις 7 Απριλίου, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην πόλη Μάρεα , σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και τραυματίζοντας 3 άλλους, εκτός από την καταστροφή ενός στρατιωτικού οχήματος.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του κλιμάκωσαν τις επιχειρήσεις βομβαρδισμού στις 7 Απριλίου και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών αμάχων, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ