Δεκάδες Ρώσοι παρατάσσονται στα σύνορα με την Ουκρανία



Κινητικότητα & από την Λευκορωσία

Kινητικότητα έχουμε εδώ και λίγα λεπτά από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.  Δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, αποκαλύπτουν πράγματι εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα και ένα νέο στρατόπεδο να δημιουργείται στην περιοχή Voronezh, κοντά σύνορα με την Ουκρανία. 

Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 15 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. 
 
Στη σύγκρουση μπαίνουν όμως και οι Λευκορώσοι, οι οποίοι αναπτύσσουν T-72B3 και BMP-2 κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.  Την ίδια στιγμή, η Μόσχα στέλνει ενισχύσεις και στην Κριμαία, καθώς περιμένει και εκεί προβοκάτσια από το ΝΑΤΟ και το Κίεβο. 

Η Ουκρανία θα συμμετάσχει σε επτά στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ μέσα στο 2021! 
Η Ουκρανία σχεδιάζει να συμμετάσχει σε επτά κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της χώρας. 

«Όντας συνεργάτες με το ΝΑΤΟ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετέχουν σε μια σειρά προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις δυνάμεις της συμμαχίας καθ' όλη τη διάρκεια του 2021. [...] Μεταξύ των ασκήσεων, στις οποίες η Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία κάλεσε την Ουκρανία, είναι οι Steadfast Cobalt, Ramstein Apex, Ramstein Ambition, Steadfast Defender, Noble Bonus, Steadfast Jupiter, Steadfast Leda» ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.   

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Αντρί Ταράν ο ουκρανικός στρατός έχει ενισχυθεί και βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω των κοινών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ.
 
Αυτή η διαπίστωση έχει μετατραπεί σε εμπιστοσύνη και προθυμία να συμμετάσχουν οι Ουκρανοί στην ανάπτυξη μιας συλλογικής άμυνας» πρόσθεσε ο Ταράν. 

Όλα αυτά, με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, να δηλώνει ότι η Ρωσία καταγράφει αύξηση της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μόσχας, το Κίεβο συνεχίζει να μετακινεί στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό πιο κοντά στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς. 

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία προσπαθεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ από το 2014. Μάλιστα, το Κίεβο άλλαξε το σύνταγμά του το 2019 για να ενσωματώσει τη φιλοδοξία του για ένταξη στη συμμαχία, κίνηση που προκάλεσε τότε την αντίδραση της Ρωσίας. 
 
''Βόμβα'' από στρατιωτικό 
 
Ο δημοσιογράφος Vladimir Solovyev, κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε ποτέ να παραδώσει τον έλεγχο της περιοχής των Ρώσων και ρωσόφιλων ανταρτών του Ντόναμπς.

Έθεσε στην συνέχεια την εξής ερώτηση στον Ρώσο στρατιωτικό αναλυτή Mikhail Khodarenok: «Πόσο σύντομα η μάχη για την ουκρανική γη με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε πυρηνική σύγκρουση;»

Ο πρώην συνταγματάρχης και αμυντικός εμπειρογνώμωνας του Ερυθρού Στρατού απάντησε: «Αυτή είναι μια αυστηρά προσωπική μου κρίση. Πιστεύω ότι κάθε αντιπαράθεση μπορεί να σταματήσει, άπαξ και απειλήσουμε με την ανάπτυξη τουλάχιστον τακτικών πυρηνικών όπλων. Οποιαδήποτε σύγκρουση θα σταματήσει σε αυτήν την περίπτωση».


ΠΗΓΗ