Το κρυφό τουρκικό πρόβλημα που βάζει κάτω από το χαλί η ΤουρκίαΤο κρυφό τουρκικό πρόβλημα που κανείς δεν αναφέρει αλλά κοιτάξει κάποιος τα στοιχεία το βλέπει ξεκάθαρα.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν φαντάζεται κανείς ότι θα συναντήσει στην Τουρκία.

Και όμως υπάρχει και γίνεται συνεχώς μεγαλύτερο.

Το πρόβλημα αυτό αφορά στην υπογεννητικότητα στην Τουρκία.

Μπορεί αρχικά να φαντάζει οξύμορο να μιλά κανείας για υπογεννητικότητα στην Τουρκία, την ώρα που στην Ελλάδα και την Δύση γενικότερα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά, όμως στην πραγματικότητα υπάρχει.

Στο σύνολό της η Τουρκία φαίνεται να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας, γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter ο Δρ. Απόστολος Πιστόλας, όμως όπως σημειώνει «στην πραγματικότητα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημμα» καθώς «μειώνεται ο πληθυσμός στα παράλια και αυξάνεται στις κουρδικές περιοχές».

Αυτό, όπως τονίζεται, «θα αλλάξει τους συσχετισμούς στη χώρα (εάν μείνει ως έχει)»

Είναι χαρακτηριστικό στον χάρτη των γεννήσων πως οι γεννήσεις στα παράλια της Τουρκίας μειώνονται δραστικά ενώ όσο προχωράμε στην ενδοχώρα συνεχίζουν να μειώνονται.

Στο επίπεδο της Άγκυρας, στην κεντρική Τουρκία οι γεννήσεις παραμένουν σταθερές ενώ στην περιοχή των Κούρδων οι γεννήσεις αυξάνονται, αλλά η αύξηση αυτή αφορά σε κουρδικούς πληθυσμούς.ΠΗΓΗ