Διασυρμός Ερντογάν από Αίγυπτο: ''Δεν έχεις καμία δουλειά στη Λιβύη



Ταπείνωση Τουρκίας σε ζωντανή μετάδοση
Κάνουν τα πάντα οι Τούρκοι για να τα βρουν με την Αίγυπτο, όμως και πάλι τρώνε ''άκυρα''. 

Ο Ερντογάν θέλει να ''βυθίσει'' τις συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου με κάθε τρόπο, μόνο που το Κάϊρο δεν δείχνει καμία διάθεση να τα ''σπάσει'' με την Ελλάδα. 

Πηγές ανέφεραν στο Δίκτυο Al-Arabiya, ότι η Τουρκία κάλεσε ξανά την Αίγυπτο για διεξαγωγή συναντήσεων, ενώ η Αίγυπτος ζήτησε και πάλι από την Τουρκία να εφαρμόσει τους όρους που έχει θέσει ο Σίσι στον Ερντογάν.  Το Κάιρο ενημέρωσε την τουρκική πλευρά, ότι δεν αρκεί η έκφραση καλής θέλησης και ότι είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση οι αιγυπτιακές απαιτήσεις!

Η Άγκυρα έχει προσφερθεί να απελάσει ορισμένα μέλη της Αδελφότητας από την Τουρκία σε άλλες χώρες, ενώ η Αίγυπτος επιμένει να τις παραδοθούν όσοι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές πράξεις από την Αδελφότητα. 

Υπενθυμίζουμε πάντως, ότι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι από την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο, υπέγραψαν νέα αμυντική συμφωνία στην Αθήνα στις 6 Απριλίου.

Η συμφωνία συμπεριλαμβάνει στενή στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των τριών κρατών, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν και άλλες χώρες όπως η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάτι που προφανώς ενόχλησε την Άγκυρα.

Αίγυπτος, Ελλάδα και Κύπρος έχουν ήδη εντείνει τον στρατιωτικό συντονισμό τους στην Ανατολική Μεσόγειο έως τώρα με κοινές αεροναυτικές ασκήσεις με την ονομασία ΜΕΔΟΥΣΑ.

Πάντως οι Αιγύπτιοι έχουν καταλάβει το παιχνίδι της Άγκυρας, με βουλευτή που ανήκει στο κόμμα του Σίσι να αναφέρει τα εξής: 

''Η Τουρκία επιδιώκει να κατακερματιστεί τον αραβικό κόσμο. Ο Ερντογάν έχει την νοοτροπία των αποικιοκρατών. Δεν έχετε καμία δουλειά στη Λιβύη, δεν θα σας θέλουν οι Άραβες, όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι εναντίον σας''! 

Δείτε το βίντεο:


ΠΗΓΗ