Τουρκικά ΜΜΕ: “Ετοιμάζουμε υποβρύχιο στόλο κατά Ελλάδας-Ισραήλ”



Στοχοποιούν ανοιχτά Ελλάδα-Ισραήλ
Τουρκική αμυντική ιστοσελίδα, αποκαλύπτει το σχέδιο της ηγεσίας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σε συνεργασία με την αμυντική βιομηχανία της χώρας, για δήθεν νεο-οθωμανική κυριαρχία σε Αιγαίο (κατά του ελληνικού υποβρύχιου στόλου) και Α. Μεσόγειο μέχρι το Σουέζ (κατά του ισραηλινού αντίστοιχου στόλου) με σύγχρονο στόλων τουρκικών υποβρυχίων με βαλλιστικούς πυραύλους.     

Αρχικά ο πρώτο στόχος της Άγκυρας, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, διαθέτει έναν ισχυρότατο στόλο με 11 υποβρύχια, εκ των οποίων τα 5 έχουν ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι των τουρκικών. Επιπλέον, όλα μας τα υποβρύχια διαθέτουν τρομερά υψηλής εξειδίκευσης πληρώματα και αυτό λέει πολλά σε περιόδους κρίσεων.

Τονίζεται ότι τα συμβατικά υποβρύχια που έχει η Τουρκία, πρέπει να εμφανίζονται στην επιφάνεια τουλάχιστον κάθε τρεις ημέρες προκειμένου να πάρουν οξυγόνο για να λειτουργούν οι κινητήρες τους.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό επίσης έχει χαρτογραφήσει κάθε πόντο του βυθού σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, γνωρίζοντας με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα και αυτό έχει τεράστια σημασία.

Γνωρίζοντας τις τρομερά πολύ καλές επιδόσεις των ελληνικών υποβρυχίων στο ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι ετοιμάζουν την δική τους αντεπίθεση που στοχεύει όμως και στο ισραηλινό στόλο υποβρυχίων.

Με την επιχειρησιακή ένταξη από το 2022 του τουρκικού υποβρυχίου 214TN Reis  με υβριδικό σύστημα πρόωσης και τα  υποβρύχια κλάσης Prevese αναβαθμισμένα, η διοίκηση υποβρυχίων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού επιζητά εναγωνίως και ποιοτική υπεροχή εκτός από την τρέχουσα αριθμητική υπεροχή.

Το Ισραήλ ετοιμάζει ως απάντηση στην Άγκυρα τα υποβρύχια κλάσης Dolphin-III (πιστεύεται ότι θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα AIP + + και μπαταρίες λιθίου), τις οποίες το Ισραήλ σκοπεύει να εισαγάγει από το 2030, το τεχνολογικό πλεονέκτημα θα αλλάξει ξανά υπέρ του Ισραήλ και κατά της Τουρκίας.

Από αυτή την άποψη, Τούρκοι αναλυτές πιστεύουν ότι "είναι εξαιρετικά σημαντικό να ολοκληρωθεί το εθνικό υποβρύχιο Milden (MİLDEN) τη δεκαετία του 2030.

Η ικανότητα εκτόξευσης πυραύλων με πυρηνικά όπλα καθορίζεται ως το κρίσιμο πλεονέκτημα του ειδικού 7ου στολίσκου υποβρυχίων του Ισραηλινού Ναυτικού έναντι αυτής της κατηγορίας δυνάμεων του Τουρκικού Ναυτικού.

Ωστόσο, το Ισραήλ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα πυραυλικά συστήματα, παρά μόνο ως απάντηση σε εχθρική πυρηνική επίθεση.

Επιπλέον θεωρείται προφανές ότι χωρίς πυρηνικά όπλα, η δομή της δυνάμεως του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού δεν θα είναι αρκετή εάν εμπλακεί σε μακροχρόνια ναυτική σύγκρουση".

Όπως εκτιμούν οι Τούρκοι ειδικοί, το σημερινό δυναμικό του ισραηλινού συμβατικού υποβρυχίου στόλου δεν είναι ικανό να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο σε έναν μακροχρόνιο ναυτικό πόλεμο με την Τουρκία.

Για αυτό σε γενικές γραμμές, η διοίκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και η ειδική κοινότητα πληροφοριών της χώρας, υλοποιούν ένα σύμπλεγμα συνεκτικών μέτρων για τη βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού και την εφαρμογή εθνικών σχεδίων προς το συμφέρον των υποβρυχίων δυνάμεων, με στόχο  να διασφαλίσουν ηγετική θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές, ελληνικό και ισραηλινό πολεμικό ναυτικό.

Έτσι, η συλλογιστική και οι εκτιμήσεις της ηγεσίας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και των ειδικών  εμπειρογνωμόνων μας δείχνει ότι η ηγεσία της Τουρκίας επιδιώκει σκόπιμα μια πορεία στρατιωτικής κυριαρχίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι υποβρύχιες δυνάμεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού  έχουν επιλεγεί ως το κύριο μέσο για την υπεράσπιση των τουρκικών συμφερόντων στην περιοχή, με τις δυνατότητες τους να αυξάνονται συνεχώς.

Υπενθυμίζουμε ότι τα 6 τουρκικά υποβρύχια U-214 θα διαθέτουν ικανότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων κατά στόχων σε παράκτιο περιβάλλον, με τουρκικής τεχνολογίας πυραύλους κρουζ Gezgin με ακτίνα 800 χλμ.

Κύρια επιδίωξη της Ελλάδος σε όλα αυτά θα πρέπει να είναι ένα “γερό” εξοπλιστικό πρόγραμμα με όπλα αιχμής ( κάτι που βλέπουμε ναι μεν αλλά απαιτείται να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα), μαζί με την συνεργασία με χώρες όπως το Ισραήλ και η Γαλλία, με παράλληλη ενεργοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας για την κατασκευή “ έξυπνων όπλων”, καθώς και την ναυπήγηση εντός Ελλάδος πολεμικών πλοίων μικρού εκτοπίσματος τύπου Κορβέτας με όπλα που θα μπορούν να “πονέσουν” πραγματικά την Άγκυρα και τα μεγαλεπήβολα σχέδια της.    


ΠΗΓΗ