Συνεργασία Ελλήνων και Ισραηλινών στην Αν. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή

Συνεργασία Ελλήνων και Ισραηλινών στην Αν. Μεσόγειο και τη Μ. ΑνατολήΟ Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, γενικός διευθυντής της ΓΔΠΕΑΔΣ (Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων), είχε πολύ σημαντική συνάντηση με τον Ισραηλινό Διευθυντή του Dado Center, ταξίαρχο Εράν Ορτάλ (Εran Ortal).

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου «Εφαρμοσμένη και Ολιστική Διαχείριση Υβριδικών Απειλών και Κρίσεων», που οργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, την 07 Απρ 21 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση στελεχών της εν λόγω Γενικής Διεύθυνσης με αντίστοιχα στελέχη της επίσημης δεξαμενής σκέψης (think tank) των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Dado Center.

Κατά τις συνομιλίες ο Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος και ο Ταξίαρχος Εράν Ορτάλ, συμφώνησαν στην αμοιβαία ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ στελεχών τους προκειμένου να εδραιωθεί η συνεργασία τους στα πεδία της παρακολούθησης και ανάλυσης των γεωστρατηγικού περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, την εκπόνηση στρατηγικών μελετών και τη συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ελλάδα.