Προβλήματα στις υγειονομικές εξετάσεις υποψηφίων ΕΠΟΠ



Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.), μέσω της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) γνωστοποιεί πρόβλημα που προέκυψε κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού για την κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ). Συγκεκριμένα, η Ένωση αναφέρει ότι οι υποψήφιοι δυσκολεύονται να λάβουν τη βεβαίωση που απαιτείται για τον καρδιολογικό τους έλεγχο από το Νοσοκομείο της Χίου, προφανώς και σε άλλα Περιφερειακά Νοσοκομεία, καθόσον, λόγω του πρωτοκόλλου για την πρόληψη κατά του covid-19, οι εξεταζόμενοι δεν μπορούν να υπερβούν τους τρεις (3) ημερησίως. Προτείνει δε, οι υποψήφιοι να υποβληθούν σε καρδιολογικό έλεγχο στα στρατιωτικά νοσκομεία της Αττικής, που ούτως ή άλλως θα μεταβούν για λοιπές υγειονομικές εξετάσεις.

Διαβάστε τα σχετικά έγγραφα:

ΠΡΟΣ : Αρ. πρωτ. 503

Πίνακας Αποδεκτών Αθήνα, 06 Απριλίου 2021

ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Προβλήματα στις Υγειονομικές Εξετάσεις Υποψηφίων ΕΠΟΠ

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 14/04.4.2021 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.), με το οποίο γνωστοποιείται ένα υπαρκτό και μείζον για τους υποψηφίους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) θέμα, αναφορικά με προβλήματα που προέκυψαν κατά τις καρδιολογικές εξετάσεις στις οποίες οφείλουν να υποβληθούν, αφού, κατά τον τρέχοντα χρόνο, εν εξελίξει της πανδημίας, οι επισκέψεις και ο καρδιολογικός έλεγχος που οφείλεται να λάβει χώρα στα περιφερειακά νοσοκομεία δεν μπορεί να υπερβεί τα τρία (3) άτομα ημερησίως.

2. Η ως άνω Ένωση, προς θεραπεία του προβλήματος και προκειμένου να μην απορριφθούν υποψηφιότητες ελλείψει καρδιολογικής γνωμάτευσης και μάλιστα όχι εξ υπαιτιότητας των υποψηφίων, προτείνει όπως ο υπόψη καρδιολογικός έλεγχος, όπως και κάθε άλλη υγειονομική εξέταση που πρέπει να γίνει σε περιφερειακά νοσοκομεία, να γίνει στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής που ούτως ή άλλως θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στο νευρολογικό, δερματολογικό, ψυχιατρικό, ορθοπεδικό και παθολογικό τμήμα.

3. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

4. Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, ιδίως του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να επανέλθουν, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

- Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.

ΘΕΜΑ : Υγειονομικές Εξετάσεις Υποψηφίων ΕΠΟΠ

ΣΧΕΤ : Φ.424/1/464022/Σ.119/22 Μαρ 21/ΦΕΚ13/21 - Παρ.14 Εδάφ. E4 και Υπόδειγμα 7 του Παραρτήματος Β

1. Συνεχώς καταφθάνουν στην Ένωσή μας παράπονα από πολίτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον επικείμενο διαγωνισμό και να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον θεσμό των ΕΠΟΠ, σχετικά με το θέμα των καρδιολογικών εξετάσεων.

2. Σύμφωνα με το Υπόδειγμα 7 του Παραρτήματος Β οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξεταστούν σε νοσοκομείο της περιφέρειάς τους.

3. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Ληξιαρχείο Χίου, που εκδίδει τις βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον τριψήφιο αριθμό. Επίσης, σε επικοινωνία που είχαμε με το καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, μας δήλωσαν ότι με τα νέα δεδομένα, όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται προληπτικά για τον COVID19, ο αριθμός των υποψηφίων που δύναται να εξεταστούν δε μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις (3) καθημερινώς.

4. Κατόπιν τούτων και θεωρώντας ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένας υποψήφιος της περιφέρειας Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, από τον ως άνω διαγωνισμό, τουλάχιστον όχι εξ υπαιτιότητάς του, παρακαλούμε για την ανάδειξη του ως άνω προβλήματος προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα είτε να παραταθεί η περίοδος υγειονομικών εξετάσεων είτε να εξετασθούν σε αντίστοιχο τμήμα Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αττικής, όπου άλλωστε θα παρουσιαστούν για να εξεταστούν σε άλλες υγειονομικές ειδικότητες (πχ Νευρολογικό, Δερματολογικό, Ψυχιατρικό, Ορθοπεδικό και Παθολογικό) ώστε να μην αποκλειστούν λόγω εξετάσεων, οι υποψήφιοι.

5. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο