Η Τουρκία μεταφέρει τζιχαντιστές & Τάταρους στο Ντομπάς



Περίπου 500 Τσετσένοι και άλλοι τόσοι Τάταροι στην Α.Ουκρανία με την βοήθεια της Άγκυρας
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουμε πιθανή σοβαρότατη ρήξη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, με αφορμή την κατάσταση στην Α.Ουκρανία και τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις απαγόρευσης πτήσεων με αφορμή δήθεν την πανδημία.

Η κύρια αιτία της “σύγκρουσης“ Τούρκων και Ρώσων είναι το τουρκικό σχέδιο παρουσίας μισθοφόρων, τζιχαντιστών (Τατάρων και Τσετσένων), μαζί με την στήριξη της Ουκρανίας από την Άγκυρα παρά τα λεγόμενα Τσαβούσογλου.

Αυτές οι ομάδες ετοιμάζονται να επιτεθούν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων και των φιλο-ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Οι Τούρκοι προσπαθούν εναγωνίως να διαψεύσουν όλες αυτές τις πληροφορίες χωρίς όμως αποτέλεσμα.  

Μάλιστα τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι, «οι ΗΠΑ κάνουν νέες ύποπτες κινήσεις στην Ουκρανία, ενώ η τελευταία πρωτοβουλία τους θα είναι η μεταφορά μισθοφόρων από τη Συρία στην Ουκρανία”.

Πρόκειται ουσιαστικά για προφάσεις και τουρκικά “παραμύθια”, αφού αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι οι τουρκικές αρχές υλοποιούν εντατικές προετοιμασίες για την μεταφορά Τατάρων, και  Τσετσένων τζιχαντιστών από Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ στην Α.Ουκρανία.

Οι δυνάμεις αυτές θα έχουν ως κύρια αποστολή την πρόκληση χάους στα μετόπισθεν, με συνεχείς επιθέσεις εναντίον αμάχων, αποθηκών, αρχηγείων κά.για την αποδιοργάνωση των ρωσόφωνων δημοκρατιών.

Οι ρωσικές υπηρεσίες και δυνάμεις, είναι σε επιφυλακή για αυτό  και διέκοψαν τις πτήσεις αεροσκαφών προς την Τουρκία, αυτήν την συγκεκριμένη περίοδο.

Σε ειδική έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, αναφέρεται κάτι τρομερά σημαντικό: «αρκετές εκατοντάδες πρώην μαχητές του χαλιφάτου επέλεξαν την Ουκρανία ως βάση τους. Με αδύναμους δημόσιους θεσμούς, διαφθορά, χαλαρό έλεγχο στα σύνορα και συνεχιζόμενες συγκρούσεις, η Ουκρανία προσφέρει πολλές ευκαιρίες σε όσους αναζητούν χρήμα.

Η Ουκρανία προσελκύει ισλαμιστές μαχητές και από την Συρία και το Ιράκ. Υπάρχουν επίσης ομάδες από την πρώην σοβιετική ένωση και την Κεντρική Ασία. Μιλάμε για περίπου 500 Τάταρους της Κριμαίας.

Ο Abdul Karim, υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Jaish al-Muhajirin wal-Ansar στη Συρία, κάλεσε τους Τάταρους της Κριμαίας και όλους τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ουκρανία να «ακολουθήσουν τον δρόμο του τζιχάντ», καταλήγει η αμερικανική έκθεση μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 και το 2013, υπήρχαν περίπου 10 χιλιάδες μέλη της Hizb ut-Tahrir στην Κριμαία, πολλοί από τους οποίους πολέμησαν στις τάξεις των τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία.

Για αυτό σύμφωνα με άρθρο μας, έχουμε την μεταφορά επίλεκτων μονάδων φιλορώσων σκληροτράχηλων (και ψυχρών εκτελεστών) Τσετσένων κομάντος του γνωστού Καντίρωφ (κυβερνήτης στην Τσετσενία), για να αντιμετωπίσουν τους ομοεθνείς τους και τους Τάταρους στην περιοχή.

Οι Τσετσένοι κομάντος είναι η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή ειδικών δυνάμεων που διατίθενται από το Κρεμλίνο, αφού είναι γνωστό ότι  έκαναν τρομερή δουλειά στη Συρία. Η Μουσουλμανική επαρχία της Τσετσενίας διαθέτει μια εγχώρια δομή ασφάλειας που απαρτίζεται από 30.000 στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι και υπακούουν απευθείας στον διορισμένο από τον Πούτιν ηγέτη, Ramzan Kadyrov.

Όπως λοιπών γίνεται κατανοητό, η σύγκρουση στην Α.Ουκρανία έχει μετατραπεί ήδη σε μια κατάσταση που θυμίζει “Συρία” ή “Λιβύη”, και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο όχι μόνο για την περιοχή αυτή, αλλά για ολόκληρη την ΕΕ, που φιλοξενεί εκατοντάδες “ισλαμικούς πυρήνες” σε πολλές χώρες.