Συναγερμός στον Έβρο: Ετοιμάζουν ''εισβολή'' οι μετανάστες



Τελικά, ο Έβρος είναι καλά "θωρακισμένος"; 
"Μπάζει" από παντού ο Έβρος.Δεν έχουν σταματήσει οι ροές αλλοδαπών.Κυκλώματα διακινούν ασταμάτητα αλλοδαπούς από Τουρκία στην χώρα μας, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους Συνοριοφύλακες .Κατά άλλα ο Έβρος είναι καλά "θωρακισμένος"; 

Μεγάλο κύκλωμα που διακινεί αλλοδαπούς από Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Έβρου κι από εκεί (για όσους θέλουν), στην Κεντρική Ευρώπη, δραστηριοποιείται από τον Αύγουστο.Αυτό είναι ένα από τα πολλά που δρουν στη χώρα μας.


Με σύνθημα "Χωρίς ΛαθρέμπορουςΣ" και με μόνο κόστος τα οδοιπορικά και τα αναλώσιμα έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα. Ο εγκέφαλος του κυκλώματος βρίσκεται στο Βελιγράδι και συχνάζει σε καταστήματα τουρκικών συμφερόντων.

Οι ομάδες "κλείνουν" μετά από αυστηρό έλεγχο στο Telegram, αριθμούνται και δεν ξεπερνούν τα 8 άτομα για λόγους ασφαλείας (σπάνια μέχρι 10). Την κάθε ομάδα καθοδηγεί ένας ΟΔΗΓΟΣ που είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με το Control Room (whatsapp κλειστές ομάδες).

Μαζί τους εκτός από τον "οδηγό", βρίσκεται ένας "επόπτης" ο οποίος επιμελείται την καταγραφή και μαγνητοσκόπηση τυχόν παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (push back,ξυλοδαρμούς κτλ) Έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες με τυπωμένη τη διακήρυξη του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υπάρχουν επίσης "ανιχνευτές" που ειδοποιούν για τα μπλόκα και τις ενέδρες από τους συνοριοφύλακες, ώστε να υπάρξει αποφυγή. Υπάρχει και συνεργασία κάποιων από τα μειονοτικά χωριά. Κοιμούνται την ημέρα σε πολυσύχναστα μέρη και ταξιδεύουν μόνο νύχτα.

Το ολικό lockdown σε όλη την Τουρκία έως τις 17 Μαΐου, δεν θα επηρεάσει τα προγραμματισμένα "δρομολόγια" αλλοδαπών. Αναμένεται οργανωμένη μαζική απόπειρα τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανίου και μέσα στο Eid al-Fitr.

Υπάρχει ραγδαία αύξηση πίεσης το τελευταίο διάστημα στον Έβρο κυρίως μεταξύ Νυμφαίας και Μικρού Δερείου (2) όπως και μεταξύ Καστανέων και Ορμενίου (1) με τις Βουλγαρικές αρχές να κάνουν τα στραβά μάτια. Στο 3 και 4 οι ροές κινούνται σε συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.