Hνίοχος 21: Η κίνηση του Έλληνα πιλότου που τρέλανε τους ξένους – Δεν το πίστευαν



Η κίνηση του Έλληνα πιλότου που τρέλανε τους ξένους, δεν το πίστευαν αυτό που έκανε.

Το περιστατικό περιγράφεται στο Twitter με πηγή εκπαιδευόμενο στην άσκηση, ο οποίος μετέφερε την σκηνή.

Ήταν 4 το πρωί όταν ξένος πιλότος ανέφερε με έκπληξη πως ενώ βρισκόταν στα 100 μέτρα (300 πόδια) πάνω από την θάλασσα και προσπαθούσε να εκτελέσει την αποστολή του κατά την διάρκεια της άσκησης Hνίοχος 21 είδε κάτι που δεν είχε ξαναδεί στην ζώη του.

Συνήθως σε αυτό το ύψος, στο επίπεδο της θάλασσας, οι πιλότοι πάνε να κάνουν προσβολή και κρύβονται από τα «εχθρικά» ραντάρ.

Προφανώς η άσκηση αφορούσε σενάρια καταστολής εχθρικής αεράμυνας ή προσβολή εχθρικού στόχου (σ.σ. εκμεταλλευόμενος την καμπυλότητα της Γης).

Ξαφνικά, περιγράφει ο ξένος πιλότος σε άλλους συμμετέχοντες στην άσκηση, «βλέπω ένα Έλληνα πιλότο να περνά από κάτω μου».

«Πιλότος αλλοδαπής αναφέρει με έκπληξη ότι ενώ ήταν στα 100 μέτρα χτες τις 4 το πρωί και προσπαθούσε να μην πέσει στη θάλασσα πέρασε από ΚΑΤΩ του φορτωμένο δικό μας.

Ψάχνει η παρέα να τον κεράσει – δεν τον βρίσκει γιατί κάνει αναχαίτηση.

Πλέον νοιώθουν τι εστί ΠΑ», σημειώνεται στο Twitter.


Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί συνολικά με 40 μαχητικά, ενώ έξι μαχητικά F-16 και ισάριθμα F-15 θα είναι η αποστολή της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεκατέσσερα μαχητικά RAFALE F-3R και Mirage 2000D θα έρθουν από την Γαλλία και F-16 Block 60 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι Ισπανοί θα φέρουν έξι F-18 Hornet.

Συνολικά 100 μαχητικά θα συγκεντρωθούν στην Ανδραβίδα, φτάνοντας σε αριθμό μαχητικών αυτό των μαχητικών που συμμετέχουν στη μεγαλύτερη αμερικανική άσκηση «RED FLAG», γράφει το hellasjournal.com.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν για πρώτη φορά αμερικανικά MQ-9 Reaper, τα οποία είναι ο διακαής πόθος της Αθήνας.

H Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει αποφασίσει την προμήθεια των συγκεκριμένων UAVS που επιχειρούν απο την 110ΠΜ.