Οι ΗΠΑ αξιολόγησαν τα όπλα του ρωσικού μαχητικού Su 57 που θέλουν οι Τούρκοι



Οι Ηνωμένες Πολιτείες αξιολόγησαν τα νέα όπλα του ρωσικού μαχητικού που θέλουν οι Τούρκοι, μετά την αποβολή τους από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35.

Η αμερικανική έκδοση του Military Watch δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τον ρωσικό μαχητή πέμπτης γενιάς Su-57, στο οποίο αξιολόγησε τα νέα του όπλα

Οι Αμερικανοί συγγραφείς, γράφει το ρωσικό Rossiyskaya Gazeta, σημείωσαν ότι τα Su 57 είναι εξοπλισμένα με την τελευταία τεχνολόγια όπως για παράδειγμα λέιζερ συστήματα προστασίας λέιζερ.

Το ρωσικό μαχητικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει προηγμένους πυραύλους αέρα-αέρα, συμπεριλαμβανομένων των K-77 και R-37M.

Σύμφωνα με το Rossiyskaya Gazeta, ο πύραυλος K-77, χάρη σε ένα ειδικό σύστημα καθοδήγησης που διαθέτει, είναι ικανός να πλήξει ακόμη και σε πολύ ευέλικτα μαχητικά σε μεγάλες αποστάσεις.

Ο πύραυλος R-37M διαθέτει επίσης σύμφωνα με τους Αμερικανούς (σ.σ. το Rossiyskaya Gazeta έκανε την μετάφραση) ασυναγώνιστη αποτελεσματικότητα σε απόσταση 400 χιλιομέτρων», ενώ διαθέτει την ικανότητα να χτυπά στόχους με υπερηχητικές ταχύτητες.

Το Military Watch ανέφερε επίσης έναν άλλο πύραυλο, πιθανότατα βασισμένο στο R-77. Η καινοτομία των πυραύλων αυτών είναι το μειωμένο τους μέγεθος.

Τετοιοι ελαφροί πύραυλοι μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλο αριθμό στο εσωτερικό του Su-57 (σ.σ. για να είναι στελθ).

Το Su-57 μπορεί επίσης να μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους.

H εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας για την Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασία εξέδωσε δήλωση στις 12 Μαρτίου, στην οποία περιέγραφε τη δυνατότητα πώλησης προηγμένων μαχητικών στην Τουρκία, μετά από έντονο ενδιαφέρον από την Άγκυρα την πραγματοποίηση τέτοιων αγορών.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Valeria Reshetnikova δήλωσε σχετικά: «Όσον αφορά τα πιθανά σχέδια της Άγκυρας για αγορά ρωσικών μαχητών Su-35 και Su-57, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά έχει ενημερωθεί πλήρως για τις τεχνικές προδιαγραφές τους. Εάν υπάρχει αίτημα από την Τουρκία για αυτά τα αεροπλάνα, είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτό το θέμα».

«Η τουρκική πλευρά έχει δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό την πρόθεσή της να υλοποιήσει το έργο ανάπτυξης του δικού της μαχητή TF-X πέμπτης γενιάς. Η Ρωσία δήλωσε προηγουμένως ότι είναι έτοιμοι να εξετάσει τη δυνατότητα συνεργασίας στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει το αντίστοιχο αίτημα από την Άγκυρα», ανέφερε η Ρωσίδα εκπρόσωπος.