Μόσχα σε Τουρκία: ''Τα νέα μας UAV θα εξαφανίσουν τα Bayraktar''



Ανακοίνωση-''φωτιά''
Ρωσικά ΜΜΕ εδώ και λίγες ώρες προχώρησαν σε μία σημαντική αποκάλυψη. Η Μόσχα σε λίγους μήνες θα αποκαλύψει τα νέα UAV, τα οποία όπως αναφέρουν θα είναι καλύτερα από τα Bayraktar. 

 ''Tα τουρκικά UAV θα είναι αδύναμα πλέον, η Ρωσία έχει την λύση.'' Γιατί όμως τώρα αυτές οι αναφορές; Γιατί ως γνωστόν, οι Τούρκοι έχουν στείλει τουλάχιστον 52 Bayraktar στην Ουκρανία, τα οποία κάνουν πλέον καθημερινές πτήσεις σε Ντονμπάς και Μ. Θάλασσα. 

Τι αναφέρουν οι Ρώσοι:
''Ήδη από ον Νοέμβριο, έχει ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των νέων ρωσικών UAV. Η GK "Kronstadt", έχει ξεκινήσει την παραγωγή UAV,  παρόμοια με τα "Bayraktar".  Ένας από τους κορυφαίους προγραμματιστές στη Ρωσία, προχώρησε σε σημαντικές αποκαλύψεις. ''Οι επενδύσεις στο έργο ανέρχονται σε περίπου 4 δισεκατομμύρια ρούβλια.'' 

''Η εταιρεία Kronstadt δεν ανήκει στους γίγαντες της αεροπορικής βιομηχανίας (όπως η Sukhoi ή η Tupolev)'', αναφέρουν οι Ρώσοι και πετάνε και τα ''καρφιά'' τους στην Τουρκία. 

''Τα Bayraktar βρίσκονται σε παραγωγή από το 2010, δεν έχουν πλέον την τεχνολογία που διαθέτουμε εμείς.''  

''Σύμφωνα με τον Ρώσο αναλυτή Leonkov, η Ρωσία έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα UAV που να είναι πιο αποτελεσματικό και ελκυστικό για τους πελάτες. To νέο ρωσικό UAV θα έχει ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι του "Bayraktar".

"Μόνο στη Λιβύη, ειδικοί μέτρησαν περίπου 47 τουρκικά UAV που καταρρίφθηκαν, περίπου δώδεκα καταρρίφθηκαν στη Συρία και αρκετά επίσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ''.

Κινητικότητα Ρώσων  
 
''Περισσότεροι από πενήντα Ρώσικά μαχητικά και βομβαρδιστικά συμμετέχουν σε ασκήσεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.'' 

Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης σε μία λιτή ανακοίνωση, ''πως μαχητικά από την Σεβαστούπολη, μεταφέρθηκαν στα αεροδρόμια της Κριμαίας''.