Αυστηρή ρωσική προειδοποίηση σε Τουρκία: «Μην προμηθεύσετε με άλλα UAV την Ουκρανία»

Αυστηρή ρωσική προειδοποίηση σε Τουρκία: «Μην προμηθεύσετε με άλλα UAV την Ουκρανία»Αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα από τη Μόσχα, προειδοποίηση η οποία εάν αγνοηθεί από την Τουρκία, μπορεί να έχει καταλυτικές επιδράσεις στο επίπεδο των τουρκο-ρωσικών  σχέσεων.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Yuri Borisov η Τουρκία να μην επιχειρήσει να πωλήσει περισσότερα εξοπλισμένα UAV στη Ρωσία τύπου TB.2 Bayraktar.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε ο Ρώσος υφυπουργός, η Ρωσία θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει την αμυντική και τεχνική συνεργασία που έχει με την Τουρκία.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η Ρωσία ενδέχεται να σταματήσει τη συνεργασία με τους S-400 στο επίπεδο της υποστήριξης, όπως και η άρνηση να προμηθεύσει την Τουρκία με ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Σημειώνεται πως η Τουρκία έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με ένα αριθμό TB.2 Bayraktar ο οποίος εκτιμάται στα 12 με 15 UAV.

Την ίδια ώρα η Ρωσία στέλνει μήνυμα στο Κίεβο με βίντεο που «διέρρευσε» και που δείχνει μέρος της τεράστιας στρατιωτικής κινητοποίησης που υπάρχει στα σύνορα με την Ουκρανία.


ΠΗΓΗ