Στρατιωτική Θητεία: Μπόνους για να φυλάς τα σύνορα;



Θα διαφωνήσουμε με την απόφαση του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου να μην ισχύσει η αύξηση της θητείας των στρατεύσιμων σε 12 μήνες για αυτούς που θα θελήσουν να υπηρετήσουν όλη τη θητεία τους σε παραμεθόριες περιοχές.

Συγκεκριμένα, σε Έβρο, νησιά, καθώς και σε κάποιες εξειδικευμένες Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως σε πλοία, ναυτικά κλιμάκια νησιών, σμηναρχίες μάχης νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, Μοίρες ραντάρ κ.ά.

Δημιουργούνται, δηλαδή, δύο κατηγορίες στρατεύσιμων;

Τιμή για όλους εκείνους που κάνουν τη θητεία τους δεν είναι; Και μάλιστα όταν υπηρετούν στα σύνορα, έχοντας απέναντι αυτόν που δεν κρύβει τις επιδιώξεις του. Και είναι μέρα - νύχτα σε επιφυλακή...

Όχι δύο ειδών οι στρατεύσιμοι μας... Οι μεν στα σύνορα, οι δε στο γραφείο. Αν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν ανάγκη κάποιους εξειδικευμένους σε κρίσιμες ειδικότητες, έχετε λύση, κύριε υπουργέ. Να προσληφθούν, π.χ., με πενταετή θητεία και «η αύξηση της διάρκειας των στρατιωτικών υποχρεώσεων των στρατεύσιμων να συνδυαστεί και με την ωφελιμότητα της θητείας τους», όπως σχεδιάζετε.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΟΝ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]