Άραβες: ''Μαζί με Έλληνες & Ισραηλινούς θα ''πνίξουμε'' την Τουρκία''



Εξελίξεις σε Α.Μεσόγειο και Περσικό κόλπο μετά την διεθνή αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2021
Η διεθνής αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-21 φέρνει μεγάλες εξελίξεις σύμφωνα με μεγάλο αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων, που αφορούν την δημιουργία ενός τρομερού άξονα κατά Ιράν-Τουρκία υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ, φέρνοντας τα πάνω κάτω, σύμφωνα και με πρόσφατο άρθρο μας.      

Ειδικοί αναφέρουν ότι τα επόμενα βήματα μετά τον φετινό ΗΝΙΟΧΟ-21, αφορούν την πρόσκληση εκ μέρους της Ελλάδος, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, για να ενταχθούν στον ήδη υπάρχοντα άξονα Ισραήλ- Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να καλέσουν το Ισραήλ μαζί με τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν  στην επόμενη αεροπορική άσκηση Iron Union που φιλοξενείται από τα ΗΑΕ.

Η Ουάσιγκτον προετοιμάζει πιθανότατα να επεκτείνει τις κινήσεις της για έναν μεγα-άξονα όλων των παραπάνω χωρών για την επίτευξη των γεωπολιτικών σχεδίων της στην περιοχή Α.Μεσογείου -Αραβικού κόλπου.

Οι αεροπορικές ασκήσεις τύπου ΗΝΙΟΧΟΣ και Iron Union, μαζί με πολιτικές πρωτοβουλίες όπως το φόρουμ φιλίας στην Ελλάδα, αποτελούν ουσιαστικά τα προεόρτια μιας κοινής συνισταμένης κινήσεων  κατά των “χωρών του κακού” ( Τουρκία-ΗΠΑ κά) σε μια τεράστια περιοχή, και όχι απλά στρατιωτικές “ασκήσεις” εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων εδάφους.    

Πληροφορίες φέρουν όλους τους συμμετέχοντες να διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο στην διεθνή άσκηση στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα με πηγή «υπήρξε εξαιρετική συνεργασία μεταξύ όλων των συμμετεχόντων χωρών κατά τη διάρκεια της άσκησης» ως μια κοινή πολυεθνική δύναμη, κάτι στο οποίο βασίζεται το ΝΑΤΟ.

“Αυτά είναι κακά νέα για τους ηγέτες της Τεχεράνης. Μετά τις Συμφωνίες του Αβραάμ, η συμμετοχή Ισραήλ και Εμιράτων στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, δημιουργείται μια εξαιρετική βάση για την εμβάθυνση και  επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης μέσω ασκήσεων μεταξύ του Ισραήλ και ενός αυξανόμενου αριθμού Αράβων εταίρων”, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο αμυντικών ειδήσεων.

Ειδικοί του εν λόγω πρακτορείου τονίζουν ότι “ εκτός από τη βελτίωση της στρατιωτικής ετοιμότητας και την ενίσχυση της ικανότητας των αντίστοιχων πιλότων να συνεργαστούν, η άσκηση στην Ελλάδα έστειλε ένα σαφές μήνυμα στο Ιράν ότι απέτυχε να απομονώσει το Ισραήλ”.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω στη δυτική και κεντρική Ελλάδα καθώς και στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος.

Οι ίδιοι ειδικοί τονίζουν ότι “αφού εξέτασαν όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την άσκηση στην Ελλάδα, κατανόησαν ότι σε αυτήν “στοχοποιήθηκε” και η Τουρκία.Υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα ακολουθεί μια όλο και πιο εχθρική στάση απέναντι στην Κύπρο, το Ισραήλ, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Αυτό όπως είναι λογικό θα επιφέρει εξελίξεις και διαφορετικού τύπου αντιδράσεις, ειδικά εάν η Άγκυρα συνεχίσει να κινείται όπως το παρελθόν με S-400 και εισβολές σε διάφορες χώρες.

Το σκηνικό σε Α.Μεσόγειο και Περσικό Κόλπο είναι εκρηκτικό μετά την πρόθεση των Ρώσων να ξεκινήσουν έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην συριακή ΑΟΖ, αλλά και την περίεργη κατάσταση στην Λιβύη.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα προσπαθώντας να αποσαφηνίζουν “φίλους και εχθρούς”, μιας και όλα γίνονται όλο και πιο θολά κάθε μέρα στις περιοχές αυτές.