Ο Ερντογάν κήρυξε ''πόλεμο'' στο Ισραήλ: ''Η Παλαιστίνη μας περιμένει''

Ο Ερντογάν κήρυξε ''πόλεμο'' στο Ισραήλ: ''Η Παλαιστίνη μας περιμένει''

 

Oι Τούρκοι συνεχίζουν να εκβιάζουν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, καθώς γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε στρατηγικό σημείο. Μάλιστα φθάνουν να ισχυρίζονται, πως η θα κλείσουν την βάση, όπου φιλοξενεί το ραντάρ, το οποίο παρέχει προστασία στο Ισραήλ! 

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

'Ενώ οι διεθνείς πιέσεις ενάντια στη βαρβαρότητα που εφαρμόζει στην Παλαιστίνη παραμένουν αδύναμες, η βάση του ο Kürecik, είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη, ως το σημαντικότερο όπλο της Τουρκίας εναντίον του Ισραήλ. Παρά τις προϋποθέσεις που επέβαλε η Τουρκία κατά τη στιγμή της ανάπτυξης της βάσης, αυτή η βάση χρησιμοποιείται για την παροχή προστασίας στο Ισραήλ.

Η βάση ραντάρ του Kürecik, ιδρύθηκε σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα το 2010, στο πλαίσιο της βαλλιστικής άμυνας του ΝΑΤΟ. 

Η κατασκευή της βάσης ολοκληρώθηκε από το αμερικανικό προσωπικό τον Φεβρουάριο του 2012. Στη βάση του Kürecik, το σύστημα THAAD, που ονομάζεται AN / TPY 2, αποτελείται από ραντάρ ανίχνευσης βαλλιστικών πυραύλων. Τα ραντάρ του συστήματος THAAD, έχουν ως στόχο την προστασία του ΝΑΤΟ από βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από τη Ρωσία και το Ιράν. Οι χώρες εκτός ΝΑΤΟ που περιλαμβάνονται στο σύστημα είναι το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία. Επιπλέον, υπάρχει επίσης ένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για το Κατάρ.

Για το λόγο αυτό, το ραντάρ του Kürecik είναι ζωτικής σημασίας ενάντια στις απειλές βαλλιστικών πυραύλων στην περιοχή. Αυτό το σύστημα εξυπηρετεί επίσης τις ανάγκες του Ισραήλ.

Κατά την έγκριση αυτού του έργου, η Τουρκία όρισε τη χρήση του μόνο για το ΝΑΤΟ. Κατά συνέπεια, οι πληροφορίες που λαμβάνονται από το ραντάρ του Kürecik αποστέλλονται στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως απαιτείται από την ειδική συμφωνία του Ισραήλ με τις ΗΠΑ για τη βαλλιστική άμυνα, θεωρείται βέβαιο ότι αυτές οι πληροφορίες κοινοποιούνται στις χώρες του Κόλπου και στο Ισραήλ.

Εξετάζοντας την ανάπτυξη των ραντάρ, φαίνεται ότι η περιοχή υπό την προστασία του συστήματος είναι η περιοχή του Κόλπου. Το ραντάρ του Kürecik δεν εξυπηρετεί την Τουρκία. Ήρθε η στιγμή να ακυρώσουμε την συμφωνία'', αναφέρουν οι Τούρκοι!

Επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ
 
Ο Ερντογάν δεν σταματάει τις προκλητικές δηλώσεις του κατά το Ισραήλ, ενώ είπε πως το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης θα γίνει κανονικά.

''Σύντομα θα αρχίσουμε να υλοποιούμε αυτό το μεγάλο έργο, θέτοντας τα θεμέλια της πρώτης γέφυρας. Θυμηθείτε, η Παλαιστίνη μας περιμένει. Μας περιμένουν με όλα αυτά τα μωρά που κλαίνε. Μιλήσαμε για το πώς η Παλαιστίνη καταλαμβάνεται από το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ από το 1947 και μετατράπηκε σε αυτό που είναι σήμερα Παλαιστίνη. Νέοι, πρέπει να γνωρίζετε πολύ καλά για το Ισραήλ, ότι είναι τρομοκρατικό κράτος. Όλοι οι καταπιεσμένοι του κόσμου περιμένουν την ώρα που θα αναδυθεί μια ισχυρή Τουρκία'', ανέφερε ο Ερντογάν!


ΠΗΓΗ