”Στάση” Γάλλων εν ενεργεία αξιωματικών κατά Μακρόν; - Αντίδραση Γάλλου ΥΠΕΣ

”Στάση” Γάλλων εν ενεργεία αξιωματικών κατά Μακρόν; - Αντίδραση Γάλλου ΥΠΕΣ"Δεύτερη επιστολή" θεωρείται πιθανή "στάση" και επισύρει βαριές κυρώσεις βάσει του στρατιωτικού κώδικα

Κίνηση "βόμβα" έχουμε από περίπου 2000 Γάλλους εν ενεργεία αξιωματικούς, οι οποίοι δημοσίευσαν νέα ανοιχτή επιστολή σε ένα συντηρητικό περιοδικό, προειδοποιώντας τον Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ότι διακυβεύεται η «επιβίωση» της Γαλλίας επειδή ο ίδιος φέρεται να έχει κάνει «παραχωρήσεις» στους ισλαμιστές στην χώρα, κάτι που όπως γνωρίζουμε από “μπαράζ’ πρόσφατων νόμων δεν ισχύει.

Σε μια πρώτη αντίδραση  ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanen είπε ότι η ανώνυμη επιστολή εν  ενεργεία στρατιωτικών, δεν είναι μια τολμηρή πράξη.

"Μιλάμε για ανώνυμα άτομα. Αυτό είναι το θάρρος τους ; ανώνυμα; Όταν θέλετε να ασχοληθείτε με την πολιτική, παρουσιάζετε την υποψηφιότητά σας στις εκλογές. Εγώ όταν ήμουν δυσαρεστημένος με αυτό που συνέβαινε, πήγαινα στις κάλπες, και σε μια δημοκρατική χώρα, η επιλογή είναι η προσφυγή στον λαό, όχι όμως όπως φαίνεται για κάποιους στρατιωτικούς ... Πόσο γελοία είναι αυτή η "γενναία" κοινωνία, η οποία δίνει φωνή σε ανώνυμους ανθρώπους;", δήλωσε ο Darmanen.

Η επιστολή, που δημοσιεύθηκε στο συντηρητικό περιοδικό Valeurs Actuelles, αντανακλά τον τόνο μιας παρόμοιας προειδοποίησης που δημοσιεύθηκε στο ίδιο περιοδικό τον περασμένο μήνα, προκαλώντας νέο σάλο στην γαλλική επικράτεια.

Αναλυτικότερα, αυτήν τη φορά, η επιστολή συντάχθηκε από τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν αναφανδόν τους εν αποστρατεία αξιωματικούς, οι οποίοι είχαν στείλει παρόμοια επιστολή στον Μακρόν τον περασμένο μήνα, μέσω του περιοδικού Valeurs Actuelles.
 
Η Επιστολή “Κόλαφος” στην γαλλική κυβέρνηση αναφέρει:
 
"Οι εν αποστρατεία ανώτεροι μας είχαν απόλυτο δίκιο, διότι όντως βλέπουμε βία στις πόλεις μας, βλέπουμε ορισμένες κοινότητες να κυριαρχούν στο δημόσιο τομέα με την παρουσία τους, βλέπουμε το μίσος ενάντια στη Γαλλία και στην ιστορία της να γίνεται ο κανόνας”, τονίζει η νέα επιστολή".

Οι εν ενεργεία Γάλλοι στρατιωτικοί μιλούν για «κατάσταση εμφυλίου πολέμου στη χώρα, η οποία κλιμακώνεται συνεχώς.

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι «θα υπάρξει πιθανότατα εμφύλιος πόλεμος στη χώρα και στην περίπτωση αυτή ο στρατός θα επιχειρήσει να διατηρήσει την τάξη», κάνοντας σαφή υπόμνηση στο ρόλο των γαλλικών δυνάμεων. Οι υπογράφοντες παρέμειναν ανώνυμοι επειδή, όπως και οι υπογράφοντες της προηγούμενης επιστολής, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο νομικών κυρώσεων από τα στρατοδικεία".

Αναφέρουν επίσης ότι προέρχονται από όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων και ότι ορισμένοι είχαν αποκτήσει πολεμική εμπειρία στο Αφγανιστάν, το Μάλι και την Κεντρική Αφρική.

Οι εν ενεργεία Γάλλοι στρατιωτικοί παραπονούνται ότι σε αυτήν την ήπειρο σκοτώθηκαν στρατιώτες στον αγώνα κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού, ενώ η κυβέρνηση στο γαλλικό έδαφος κάνει συνεχώς παραχωρήσεις.

Στηλιτεύουν με σαφήνεια τα «εγκαταλελειμμένα προάστια», στα οποία διαπιστώνουν «συμβιβασμούς με παραβάτες» .
 
"Μερικοί από εμάς αντιμετωπίσαμε εχθρικά πυρά στο Αφγανιστάν, το Μάλι,την Κεντρική Αφρική και αλλού. Μερικοί από εμάς έχουν χάσει τους συναδέλφους τους. Στη γη μας , μερικοί από εμάς όμως είδαμε άλλου τύπου εχθρικά πυρά. Πρόκειται για τα πυρά του ακραίου ισλαμισμού στον οποίο δώσατε προνόμια.

Υπομείναμε τις προσπάθειες οργάνωσης πολλών θρησκευτικών κοινοτήτων. Για αυτές τις θρησκευτικές κοινότητες, η Γαλλία δεν σημαίνει τίποτα, παρά μόνο γελοιοποίηση, ταπείνωση και ακόμη και περισσότερο μίσος.

Βλέπουμε τη βία στις πόλεις μας. Βλέπουμε ότι ο σεχταρισμός έχει λάβει διαστάσεις σε δημόσιους χώρους και σε δημόσιες συζητήσεις. Βλέπουμε ότι το μίσος εναντίον της Γαλλίας και της ιστορίας της έχει γίνει ο κανόνας», καταλήγει μεταξύ άλλων η επιστολή τους.

Νέα παρέμβαση Γάλλου “μπαρουτοκαπνισμένου” αξιωματικού   

Πριν λίγο επίσης ο γνωστός στρατηγός ε.α Dominique Delawarde, “κτύπησε εκ νέου με άρθρο του δείχνοντας ότι υπάρχει πλέον σοβαρό θέμα στην Γαλλία.

“Χθες το βράδυ, με έκπληξη, χτύπησε το τηλέφωνο μου περίπου στις 7:00 μ.μ., ενώ ήμουν με την οικογένειά μου, περιτριγυρισμένος από τα εγγόνια μου.

Ένας γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός μεγάλης εμβέλειας μου ζήτησε να μιλήσω τη Δευτέρα 10 Μαΐου, σχετικά με ένα νέο στρατιωτικό φόρουμ, "ενεργό" αυτή τη φορά, και  επιστολή του, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Valeurs Actuelles.

Οι ίδιοι μου είπαν περί 2.000 υπογραφών ( εν ενεργεία αξιωματικών). Είχα ακούσει φήμες για αυτήν την υπόθεση, φυσικά, αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Το υπουργείο άμυνας που αποτελεί το αρμόδιο όργανο, υπεύθυνο για την υπεράσπιση της χώρας μας, τηρεί έως τώρα σιγή ιχθύος.

Αυτά τα καταπληκτικά νέα με εμπνέουν αμέσως με μερικές καυτές προσωπικές σκέψεις:

1 Πιθανόν να έσπασε η “ομερτά” πριν ίσως εκραγεί η κατάσταση, η οποία  είναι ήδη πολύ πιο σοβαρή από ό, τι φανταζόμουν. Η πίεση και η αγανάκτηση πρέπει να είναι μεγάλες, διότι μιλάμε για μια  κατάσταση που δεν έχουμε δει εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.

2 Εάν οι ειδήσεις είναι αληθείς, αυτό συνιστά άρνηση των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, που αρχικά ήθελαν να διασκεδάσουν την αρχική έκκληση πρώην Γάλλων στρατιωτικών που ξεκίνησε στις 13 Απριλίου, και η οποία “μεταλάχθηκε” από τα mainstream media και φιλόδοξους δημοσιογράφους που αναμεταδίδουν και υποστηρίζουν ασταμάτητα ψέματα.

3 Φαντάζομαι ακόμη και για μια στιγμή να οργανώσω μια συνέντευξη “σοκ" με αυτούς τους ψεύτες δημοσιογράφους από το "BFMTV ή το France Intox" που αρνούνται να δουν την πραγματικότητα κατά πρόσωπο, αναγκάζοντας τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων (τον Πρόεδρο), τον ΥΠΑΜ και τον ΥΠΕΣ να δουν τι γίνεται από κοντά, για να διαπιστώσουν ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο στα προάστια του Παρισιού και άλλων πόλεων.

4 Αναρωτιέμαι το ζήτημα των κυρώσεων, γνωρίζοντας ότι αυτοί οι ενεργοί στρατιωτικοί είχαν πιθανώς τη δυνατότητα να επικυρώσουν την υπογραφή τους δια μέσου των ΜΜΕ, που θα πρέπει να δημοσιεύσουν την επιστολή τους, με την ταυτότητά τους να είναι γνωστή μόνο στα μέσα ενημέρωσης που θα δημοσίευσαν το κείμενο της δήλωσής τους.

Η  ταυτότητά τους όμως θα παραμείνει πιθανόν άγνωστη στο ευρύ κοινό, λόγω  της προστασίας των πηγών πληροφόρησης των δημοσιογράφων.

Αυτό με οδηγεί στο να σκεφτώ ότι άσχημα γεγονότα θα μπορούσαν να συμβούν και πάλι εάν δεν κινηθούμε για εξάλειψη της βίας, είτε από τους  χωροφύλακες είτε από τον ενεργό στρατό.Τα υπόλοιπα τα αφήνω στους αναγνώστες για να τα εκτιμήσουν με την απαραίτητη βαρύτητα”, καταλήγει ο ίδιος.

Δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι συμβαίνει στην Γαλλία, και που θα καταλήξει αυτή η κίνηση από μέρος αποστράτων- εν ενεργεία αξιωματικών, αλλά εφόσον ισχύουν τα μισά από αυτά που γράφονται στο γαλλικό τύπο το τελευταίο διάστημα, τότε το ζήτημα της ασφάλειας στην χώρα έχει όντως πολλά προβλήματα.