Μόσχα σε Άγκυρα: ''Σταματήστε να στηρίζετε τους Τάταρους''

Μόσχα σε Άγκυρα: ''Σταματήστε να στηρίζετε τους Τάταρους''Απάντηση-''φωτιά'' στο τουρκικό ΥΠΕΞ

Σε νέα κρίση περνούν οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, καθώς πριν λίγες ώρες, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, ανέφερε τα εξής: "Εάν η Τουρκία δεν σταματήσει να στηρίζει τους Τάταρους της Κριμαίας, τότε η Ρωσία θα "ανακατευθεί" στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας ". 

Με λίγα λόγια, η υπομονή της Μόσχας εξαντλείται και θα ανοίξει το ζήτημα των Κούρδων, γιατί περί αυτού του ζητήματος αναφέρθηκε έμμεσα.  

Αναλυτικά 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι ''ανησυχίες'' της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Κριμαία πρέπει να σταματήσουν.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, η Ζαχάροβα απάντησε στη δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με την 77η επέτειο της ''εξορίας ''των Τάταρων της Κριμαίας.

''Είναι «πολύ ύποπτο» για το τουρκικό κράτος να θέλει να διαδραματίσει ρόλο υπεράσπισης των εθνοτικών μειονοτήτων'' ανέφερε η Ζαχάροβα και συνέχισε: ''Υπάρχουν άλυτα προβλήματα εθνοτικής, γλωσσικής και θρησκευτικής φύσης στην Τουρκία. "Εάν η Τουρκία δεν σταματήσει να στηρίζει τους Τάταρους της Κριμαίας, τότε η Ρωσία θα "ανακατευθεί" στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας'', σημείωσε.  
 
Το παρασκήνιο 
 
Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ, Τάντζου Μπιλγίτ, ανέφερε πριν λίγες ημέρες τα εξής: ''Τη νύχτα της 18ης Μαΐου 1944, 250 χιλιάδες Τάταροι της Κριμαίας εξορίστηκαν από την πατρίδα τους κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Σε αυτό το αξιοθρήνητο περιστατικό, οι περισσότεροι από τους Τάταρους της Κριμαίας πέθαναν.''

''Μετά από 77 χρόνια,και μετά την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, οι Τάταροι εξακολουθούν να έχουν τα ίδια προβλήματα''! 
 
Πάντως η χερσόνησος αυτή έχει και το ελληνικό όνομα Ταυρίδα, έχοντας παράλληλα στο έδαφος της πολλές αρχαίες ελληνικές πόλεις τα ονόματα των οποίων ακούγονται και σήμερα.