Οι Αζέροι αιχμαλώτισαν έξι Αρμένιους στρατιώτες - Έντονη κινητικότητα



Νέο σοβαρό περιστατικό έχουμε εδώ και λίγες ώρες στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Τόσο το Αρμενικό ΥΠΑΜ, όσο και οι Αζέροι, αναφέρουν πως έξι στρατιώτες των Αρμενικών Ένοπλων Δυνάμεων συνελήφθησαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα της περιοχής Gegharkunik.  
 
Περισσότερα δεν γνωρίζουμε για το ζήτημα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ανάμεσα στις δύο χώρες! 

Παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις, το Αζερμπαϊτζάν εξακολουθεί να συγκεντρώνει δυνάμεις του στο έδαφος της Αρμενίας, ενώ η Μόσχα έστειλε μαχητικά αεροσκάφη τύπου MiG-29 να πετάξουν στην περιοχή, αποδεικνύοντας την ετοιμότητά  να ξεκινήσουν αποφασιστικές ενέργειες στο πλαίσιο υφιστάμενων κανονισμών του οργανισμού CSTO, τονίζουν πηγές στο Ερεβάν.

Τι είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν είχαν πράγματι εισχωρήσει 5-6 χιλιόμετρα βαθιά στην αρμενική επικράτεια.
Ο στόχος τους είναι να καταλάβουν τη λίμνη Sevlich. Σύμφωνα με τους χάρτες, περίπου το 30% της λίμνης πρέπει να πάει σε αυτούς.

Η λίμνη Sevlich (Μαύρη λίμνη) κατέχεται σε ποσοστό 30% από τους Αρμένιους, ως αποτέλεσμα του πρόσφατου πολέμου στο Karabakh.Ωστόσο, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε να κατακτήσει όλη την Λίμνη και να την φέρει υπό τον έλεγχό της.


ΠΗΓΗ