Πέταξαν φωτιές οι ελληνικοί ΠΕΠ RM-70 με τις νέες ρουκέτες

Πέταξαν φωτιές οι ελληνικοί ΠΕΠ RM-70 με τις νέες ρουκέτεςΟι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναδεικνύουν συνεχώς το στρατηγικό ρόλο της Κρήτης. ενώ οι συνεχείς ασκήσεις από το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Στρατός Ξηράς, επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή αξία του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, στις εγκαταστάσεις του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) βολές οπλικών συστημάτων Πυροβολικού Μάχης καθώς και δοκιμές βολών Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων RM-70 (ΠΕΠ RM-70) με χρήση αναβαθμισμένων ρουκετών, υπό τη σχεδίαση και το συντονισμό της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ.

Τις βολές που εκτελέστηκαν την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Τη διεξαγωγή των βολών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την ευστοχία και αποτελεσματικότητά τους, παρακολούθησαν επίσης ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.