Aνακατάληψη νήσου από εχθρικές δυνάμεις από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ)



Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, διεξήχθη υπό τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), επίδειξη επιχειρησιακών δυνατοτήτων Ειδικών Επιχειρήσεων στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων.

Επεδείχθησαν οι επιχειρησιακές ικανότητες και οι πολλαπλές δυνατότητες των συμμετεχουσών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων – Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΕ-ΕΔ), υπό τον έλεγχο και τη διοίκηση της ΔΕΠ, «δεμένες» σε ένα σενάριο αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών σε ξηρά και θάλασσα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με το πέρας της επίδειξης και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στη νέα εποχή στην οποία εισέρχονται οι Ελληνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων – Ειδικών Δυνάμεων, τονίζοντας ότι «Ένας από του κυριότερους στόχους της αναδιοργάνωσης από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, ήταν η ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΤΗΤΑ στον απόλυτο βαθμό και τα οφέλη της στον καιρό της ειρήνης αλλά και του πολέμου. Αυτοσκοπός θα μπορούσα πω, χωρίς να χαρακτηρισθώ υπερβολικός».

Στη συνέχεια εξήρε τον άψογο σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης – επίδειξης των Ειδικών Επιχειρήσεων «με ακρίβεια ρολογιού» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη έδωσε θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο έλαβαν μέρος στην επίδειξη, τονίζοντας «…την απόλυτη αρμονία ανθρώπων, μέσων και μηχανών με κοινό στόχο και σκοπό την εκπλήρωση της αποστολής