Μας πήραν στο… ψιλό – Πάρτε τις τουρκικές κορβέτες Ada – class



Τούρκοι: Μας πήραν στο… ψιλό στην Τουρκία για το σίριαλ των νέων ελληνικών φρεγατών.

«Πάρτε τις τουρκικές κορβέτες Ada – class, αν όχι τώρα πότε;» διερρωτάται ο μεγάλος λογαριασμός του twitter στην Τουρκία του Αμντουλάχ Μπέκι, με πάνω από 24.000 ακολούθους.

Η Τουρκία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την πορεία ενίσχυσης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αφού καλόμαθε στην στατικότητα που για τουλάχιστον 20 χρόνια επικράτησε στην ελληνική πλευρά αναφορικά με την ενίσχυση του Στόλου.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι και οι επιλογές της θα καθορίσουν το μέλλον του ελληνικού Στόλου για τα επόμενα 20-30 χρόνια.

Για την ώρα οι Αμερικανοί δεν δείχνουν να θέλουν να διαταράξουν τις ισορροπίες στην Μεσόγειο.

Δεν δίνουν στην Ελλάδα την πρόταση που περίμενε η Αθήνα για την αγορά νέων πλοίων, με την γαλλικη, την ολλανδική, την βρετανική, την ισπανική και την γερμανική πρόταση να έχουν οι κάθε μία τα υπέρ και τα κατά τους.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως η όποια ελληνική απόφαση θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Έτσι για την ώρα κάνουν… καζούρα στην ελληνική πλευρά προτείνοντας στην Ελλάδα να αγοράσει τουρκικά πολεμικά πλοία.

Στο τέλος, ακόμα και οι Τούρκοι γνωρίζουν πως η ελληνική επιλογή θα βάλει δύσκολα στην Τουρκία.

Η Άγκυρα διαπίστωσε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο πως η Ελλάδα είναι δύσκολος παίχτης και μπορεί αν γίνει ακόμα δυσκολότερος.

Για την ώρα διασκεδάζουν οι Τούρκοι τις εντυπώσεις στην θάλασσα, αφού στον αέρα χάνουν (σ.σ. αν δεν έχουν χάσει ήδη) το μομέντουμ.

Η τουρκική Πολεμικής Αεροπορία περνάει δύσκολες ώρες, χωρίς αεροσκάφη νέας γενιάς και χωρίς την προοπτική να αποκτήσει για τα επόμενα 10-12 χρόνια, λόγω της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής των αμερικανικών F-35, εξαιτίας της αγοράς από την Τουρκία των ρωσικών S-400.

Μάλιστα οι Τούρκοι μέχρι υποστηρίζουν πως έχουν πάρει στον έλεγχό τους τους ρωσικούς S-400, ενώ για να… χρυσώσουν του χάπι των Αμερικανών υποστηρίζουν πως θα αποχωρήσουν οι Ρώσοι που εκπαίδευσαν τους Τούρκους από την διαχείριση των ρωσικών πυραύλων.



ΠΗΓΗ