Φρεγάτες: Απεστάλη στους Ολλανδούς επιστολή ενδιαφέροντος για πλοία ενδιάμεσης λύσης τύπου ΜΑπεστάλη στους Ολλανδούς επιστολή ενδιαφέροντος για τις φρεγάτες τύπου «Μ».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το hellasjournl.com, έφυγε για το Άμεστερνταμ η επιστολή από το Πολεμικό Ναυτικό, με την οποία εκδηλώνεται το ενδιαφέρον της Ελλάδας να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τις φρεγάτες τύπου «Μ».

Πρόκειται για επιβεβαίωση των ρεπορτάζ που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει δώσει το πράσινο φως για διαχωρισμό των πλοίων ενδιάμεσης λύσης από τις τέσσερις νέες φρεγάτες που θα προμηθευτεί η Ελλάδα.

Οι φρεγάτες «Μ» των Ολλανδών είναι πολύ κοντά στα Ελληνικά δεδομένα καθώς πρόκειται για την επόμενη γενιά των φρεγατών «S».

Την ίδια ώρα, η απόφαση της Αθήνας είναι να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης και στα ανοιχτά της Κύπρου.

Μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να είναι το HNLMS Rotterdam Landing Platform Dock (LPD) το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως έξι ελικόπτερα και υπηρετεί στο ολλανδικό Πολεμικό Ναυτικό από το 1998 (23 χρόνια).

Η συζήτηση για τις ολλανδικές Sigma βρίσκεται στο τελικό στάδιο, με πολλούς να υποστηρίζουν πως η ολλανδική πρόταση για τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έχει ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Νεότερη Παλαιότερη