Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας- Σοκ στην Τουρκία



''Με καθολική υποστήριξη εγκρίθηκε το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Πλέον το νομοσχέδιο περνάει στο επόμενο στάδιο που αφορά την κατάθεση του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας. Επιτρέπει επίσης την παράδοση αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα.  

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ψήφισε το νομοσχέδιο με τίτλο «Νόμος Άμυνας και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας», που παρουσιάστηκε στις 9 Ιουνίου από τους Μενεντέζ-Ρούμπιο.



Το προαναφερθέν νομοσχέδιο εστάλη στη Γενική Συνέλευση της Γερουσίας για ψήφιση μετά την έγκριση όλων των γερουσιαστών στην επιτροπή. 

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σημείωσε ότι «η υπερψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά μια αναγνώριση της ισχυρής διμερούς σχέσης, ενισχύει την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και ενισχύει την πολυμερή δέσμευση μεταξύ της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος