ΜΟ.Κ.Α. : Η νέα ομάδα κρούσης της ΕΛ.ΑΣ.



Οι αστυνομικοί των ΜΟ. Κ. Α θα κινούνται συνεχώς για να μην υπάρχουν κενά στην αστυνόμευση στις κακόφημες περιοχές του κέντρου της Αθήνας

Η νέα ομάδα κρούσης της ΕΛ. ΑΣ, στελεχώνεται από προσωπικό της Ο. Π. Κ. Ε, Άμεσης Δράσης, των πεζών περιπολιών, ΔΙ. ΑΣ, Δράση και Ασφάλεια. 

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 30 αστυνομικούς, και θα κινείται σε τρεις ομόκεντρους κύκλους για να σαρώνουν τις περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα.

Στον πρώτο κύκλο θα αναπτύσσονται πεζές περιπολίες ή με σκούτερ και σκύλο περιπολίας, στο δεύτερο κύκλο η ΔΙ. ΑΣ και περιπολικό της Α. Δ, και στον τρίτο κύκλο Ο. Π. Κ. Ε ή ΔΡΑΣΗ σε ρόλο αστυνόμευσης.

Η ομάδα Ασφαλείας θα έχει την ευχέρεια να κινείται ελεύθερα σε όλους κύκλους του κάθε Αστυνομικού Τμήματος, και θα τροφοδοτεί με πληροφορίες τις ομάδες εμφανής αστυνόμευσης αλλά και τους Διοικητές του Α. Τμήματος και Τ. Ασφαλείας.

Επικεφαλής της κάθε ομάδας θα είναι κατώτερος αξιωματικός, ο οποίος θα καταγράφει καθημερινά τα αποτελέσματα της δραστηριότητας της ομάδας και θα ενημερώνει τον επόπτη του πιλοτικού προγράμματος.

Τα Α.Τμήματα και Τ. Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, Ομονοίας, Κυψέλης, Ακρόπολης και Πατησίων έχουν επιλεγεί σαν κύριο πεδίο υλοποίησης του προγράμματος, καθώς έχουν χαρτογραφηθεί ως περιοχές με αυξημένη την εγκληματικότητα του δρόμου.

Οι αστυνομικοί των ΜΟ. Κ. Α θα κινούνται συνεχώς για να μην υπάρχουν κενά στην αστυνόμευση στις κακόφημες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.