Εντολή Πούτιν: ''Στείλτε φρεγάτες στη Συρία''!Έντονη κινητικότητα

Ο Πούτιν σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, έδωσε εντολή, να αποπλεύσουν η φρεγάτα Ναύαρχος Έσσεν και άλλα πλοία της ίδιας κλάσης, ικανά να μεταφέρουν κατευθυνόμενους πυραύλους, τα οποία πέρασαν το Βόσπορο από τη Μαύρη Θάλασσα και πλέουν προς τη Μεσόγειο.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, ότι ο Πούτιν, έστειλε αυτά τα πλοία στην περιοχή για να εμποδίσει το στόλο του ΝΑΤΟ, να προχωρήσει προς τη ναυτική βάση στη Λατάκια στις ακτές της Μεσογείου.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία, αποτελούμενα από δύο καταδρομικά και μία φρεγάτα, αναμένεται να φτάσουν στη Μεσόγειο σε λίγες μέρες και να αναπτυχθούν, γύρω από τη Ναυτική Βάση Tartus στη Συρία.
 
Τα πλοία θα γίνουν μέρος του μόνιμου στόλου, του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Από τη Μεσόγειο έως τη Βαλτική Θάλασσα, από τον Βόρειο Πόλο έως τη Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία και το ΝΑΤΟ συγκρούονται παντού, με συνεχείς μεγάλης διάρκειας ασκήσεις, όπως η άσκηση του ΝΑΤΟ Defender Europe 21, η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ένα από τα καταδρομικά είναι το Moskva, το οποίο μεταφέρει κατευθυνόμενους πυραύλους  και αποτελεί το καμάρι του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού,  καθώς μπορεί να «ανοίξει»  την αντιπυραυλική του ομπρέλα πάνω από μια τεράστια  περιοχή.  

Το Moskva, είναι ένα σκαρί που μπορεί να μετράει πολλά χρόνια στην θάλασσα, αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο, διότι στην ουσία έχει μετατραπεί σε μια τεράστια «θαλάσσια οπλική πλατφόρμα», η οποία μεταφέρει άκρως θανατηφόρα οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Στρατιωτικές πηγές λένε ότι η Ρωσία, κατά αυτόν τον τρόπο, μπορεί να δημιουργήσει μια δική της ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από ένα μεγάλο μέρος της Συρίας, του βορείου Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν αλλά και της νότιας Τουρκίας! Δηλαδή οι Ρώσοι, θα μπορούν να έχουν τα τουρκικά F-16 στο στόχαστρο από την πρώτη στιγμή που  απογειώνονται, από τα στρατιωτικά τους αεροδρόμια! 

Υπενθυμίζεται ότι το καταδρομικό«Moskva», καλύπτει και την Κύπρο από όπου απογειώνονται τα μαχητικά αεροσκάφη της Βρετανίας, για αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας και του Ιράκ.

«Η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο καταστροφέας πυραύλων Moskva, ξεκίνησε για ένα μακρύ ταξίδι, αφήνοντας τη Σεβαστούπολη», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

«Μια απόσπαση πλοίων, πραγματοποιεί μια προγραμματισμένη μετάβαση από τη Σεβαστούπολη στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου, σύμφωνα με το προηγούμενο εγκεκριμένο σχέδιο, θα εκτελέσει μια σειρά καθηκόντων ως μέρος των δυνάμεων, του μόνιμου στόλου του ρωσικού ναυτικού στο μακρινό θαλάσσια ζώνη», ανέφερε σε μήνυμά του  ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας.

Έτσι, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, ότι μετά την επισκευή του, το Moskva πάει στη Συρία, όπου θα ενταχθεί στη μόνιμη ομάδα του ρωσικού ναυτικού και θα παρέχει αεροπορική κάλυψη για ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.

Η διάρκεια ζωής του πλοίου, μετά τις επισκευές έχει παραταθεί έως το 2030, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον εκσυχρονισμό των όπλων.

Το Moskva (πρώην Slava, που σημαίνει "Δόξα"), ανήκει στα καταδρομικά κλάσης 1164 Atlant κατευθυνόμενων βλημάτων του Ρωσικού Ναυτικού.

Έχει εκτόπισμα 11,490τ. μήκος 186μ. και πλήρωμα 480 ατόμων και  ο οπλισμός του αποτελείται από 16x P-500 Bazalt πυραύλους Ε/Ε, 8x8 (64) S-300PMU Favorit πυραύλους Ε/Α, 2x20 (40) OSA-MA επίσης Ε/Α, 1x διπλόπυροβόλο AK-130 των 130mm/L70, 6x CIWS AK-630 και 2 ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές RBU-6000.

Μιλάμε, για μια κινητή πλατφόρμα πυραύλων Κρουζ, τρομερά επικίνδυνη και θανατηφόρα για κάθε αντίπαλη ομάδα πολεμικών πλοίων.

Νεότερη Παλαιότερη