Φρεγάτες: Ήρθαν πάλι οι Ολλανδοί και είδαν τον Γενικό Διευθυντή εξοπλισμών

 

Ήρθαν πάλι οι Ολλανδοί στην Αθήνα όπου είχαν συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή εξοπλισμών, αντιναύαρχο ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο.

Ο αντιναύαρχος συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας DAMEN SHIPYARDS GORINCHEM με επικεφαλής τον Stephe Stout Υπεύθυνο πωλήσεων Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Roberto Alchanatis και τον Pieter Heijboer της εταιρείας DAMEN SHIPYARDS GORINCHEM, κατόπιν αιτήματός τους.

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

Πιέζουν οι Ολλανδοί για να πάρουν την «δουλειά» με την Ελλάδα ενώ στην εξίσωση μπαίνει και ο παράγωντας ναυπηγείων, με την Αθήνα να επιδιώκει την πλήρη εκμετάλλευσή τους στην κατασκευή των νέων φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες διαρροές από την σορτ λιστ του ελληνικού Πολεμικού ναυτικού, αναφορικά με την αξιολόγηση των προτάσεων που έφτασαν στα χέρια των Ελλήνων ναυάρχων, η ολλανδική πρόταση βρέθηκε αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις.

Οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση στους Έλληνες αξιωματούχους για τον επαγγελματισμό με τον οποίο χειρίζονται την υπόθεση. Χωρίς πολλά – πολλά, φωτογραφίσεις, συνεντεύξεις κ.ο.κ..

Προσωπική εκτίμηση πως ίσως το… φούσκωμα της ολλανδικής πρότασης περισσότερο να την βλάπτει παρά να την εξυπηρετεί.

Την ίδια ώρα, οι Γάλλοι δεν παραδίδουν άμεσα τους SCALP Naval, μία εξέλιξη που δεν αποκλείεται να συμβεί στο μέλλον. Όμως για την ώρα δεν είναι στο τραπέζι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι, με εμβέλεια άνω των 1.000 χλμ.