Εξοπλίζονται και ενισχύονται τα «Βατράχια» της ΜΥΑ του Λ/Σ



Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ), στα περίφημα «Βατράχια» του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και αναφέρθηκε σε ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός, το πρόγραμμα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των μέσων, που θα επιτρέπει στα «Βατράχια» του Λιμενικού Σώματος να επιχειρούν στις ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές αποστολές που καλούνται να εκτελέσουν, υπό αντίξοες συνθήκες.



Ο ίδιος είπε ότι: «Θέλω να συγχαρώ τα επίλεκτα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, μια μονάδα με διεθνή αναγνώριση και παρουσία για την οποία όλοι είμαστε υπερήφανοι» και προσέθεσε: «Σήμερα διαπιστώσαμε για μία ακόμη φορά, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές δεξιότητες τις οποίες έχουν αναπτύξει. Μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε ασφαλείς όταν έχουμε τόσο άξια και ικανά στελέχη στο Λιμενικό Σώμα.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα
Στόχος μας είναι η συνεχής ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των στελεχών μας αλλά και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους. Ήδη, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης, έχουμε δρομολογήσει τη μετεγκατάσταση της ΜΥΑ σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Σκαραμαγκά».

«Ο σχετικός διαγωνισμός εξελίσσεται και αφορά ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης σε εξοπλισμό, σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα και ιματισμό, έτσι ώστε τα στελέχη της ΜΥΑ να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες αποστολές που αναλαμβάνουν», τόνισε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης συνεχάρη τον διοικητή της ΜΥΑ, αρχιπλοίαρχο Γιάννη Παπαδάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της μονάδας, για την άψογη εκτέλεση των εκπαιδευτικών ασκήσεων που παρακολούθησε.




Στην επίσκεψή του στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ο κ. Πλακιωτάκης συνοδευόταν από τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδο, τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, καθώς και τον β’ υπαρχηγό, αντιναύαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη.