Ο ΣΟΕΔ δίπλα στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις



Για τα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις..

Η στιγμή έφτασε…μετά από ένα επίπονο διάστημα με πολύ διάβασμα, περίεργες συνθήκες λόγω της πανδημίας, άγχος να βγάλεις την ύλη, άγχος και συζητήσεις για τα θέματα που θα μπουν στις φετινές εξετάσεις, συζητήσεις επι συζητήσεων για το τι τελικά θα δηλώσεις και θα ακολουθήσεις… έφτασε η ώρα…πάρε μια βαθιά ανάσα και προσπάθησε να πετύχεις το καλύτερο που μπορείς.

Οι πανελλαδικές είναι ο πρώτος, σοβαρός άθλος που πρέπει να αντιμετωπίσει ένα παιδί που άτσαλα πορεύεται απ’ την εφηβεία στην ενηλικίωση. Είναι δύσκολες, αγχωτικές, ανταγωνιστικές και επίπονες. Θέλουν χρόνο και λεφτά και στοχοπροσήλωση και οργανωτικότητα κι αποφασιστικότητα και πρόγραμμα κι αυτοθυσία και μυαλό και μόχθο, όλα αυτά πρέπει να ενωθούν γι’ αυτές τις μέρες που ακολουθούν.

Και όταν τελειώσουν ξεκινάει ένα καινούργιο άγχος πόσο έγραψα; θα καταφέρω να περάσω στη σχολή που θέλω; Είναι λογικές ερωτήσεις που μπαίνουν στο μυαλό και δημιουργούν το άγχος που έχει ως αποτέλεσμα να σφίγγεται το στομάχι, να υπάρχει μια έκδηλη αγωνία και ανησυχία. 

Τα αποτελέσματα θα βγουν και είτε έχεις καταφέρει να πιάσεις τον «στόχο» σου είτε όχι αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια, γιατί να ξέρεις πώς στο κεφάλαιο της ζωής που ξεκινάει τώρα δεν θα έχεις πάντα επιτυχίες αλλά και αποτυχίες που θα σε κάνουν ακόμα πιο δυνατό. 

Όλα τα μέλη του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) σου εύχονται Καλή Επιτυχία και σε εσάς τους γονείς .

Καλή δύναμη.

Άρτεμις Καλαμογιώργου
Υπεύθυνη Τύπου ΣΟΕΔ