Ρώσοι σε Τούρκους: ''Βοηθήσατε τους τζιχαντιστές να χτυπήσουν αεροσκάφος μας''



Τι αναφέρουν τα μεγαλύτερα ρωσικά ΜΜΕ

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησαν τα μεγαλύτερα ρωσικά ΜΜΕ, με το Κρεμλίνο να μην έχει επιβεβαιώσει, ή διαψεύσει τις πληροφορίες. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν: ''ένα ρωσικό αεροσκάφος AWACS A-50 δέχθηκε επίθεση στη Συρία και η τουρκική αεροπορική άμυνα θα μπορούσε να έχει βοηθήσει σε αυτό το χτύπημα. Αναφέρθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε ένα φορητό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα για την επίθεση.''

Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης, έλαβαν πληροφορίες ότι στις 2 Ιουνίου 2021, τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης Α-50. 

''Ειδικοί αναφέρουν ότι η επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο με τη χρήση τουρκικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας και ραντάρ. Το South Front την ίδια στιγμή, σημειώνει ότι αυτή η επίθεση θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί από το έδαφος της συριακής επαρχίας Idlib.'' 

''Δεδομένου ότι οι τζιχαντιστές έχουν μικρό αριθμό MANPADS, θα μπορούσαν να αποφασίσουν να επιτεθούν στο A-50, μόνο αν γνώριζαν τη διαδρομή της πτήσης. Και αυτό μπορεί έμμεσα να υποδηλώσει τη βοήθεια του τουρκικού στρατού, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό ραντάρ για την παρακολούθηση ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί προτείνουν ότι τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400, τα οποία η Τουρκία, παρεμπιπτόντως, απέκτησε από τη Ρωσία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την "παρακολούθηση" της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία''!   

Νέες τουρκικές απώλειες στη Συρία  
 
Την ίδια στιγμή, έχουμε το θάνατο ενός Τούρκου στρατιώτη, ως αποτέλεσμα των χθεσινών κουρδικών βομβαρδισμών στο Χαλέπι. Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις στις περιοχές Mayasah, Sawaghanka, Burj Qas και Kalutah που βρίσκονται υπό τον έλεγχο κουρδικών δυνάμεων στο βόρειο Χαλέπι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Κούρδοι μαχητές πραγματοποίησαν επίσης επίθεση κατά τουρκικών δυνάμεων και τζιχαντιστών στο Μπουρτζ Χαντάρ στην επαρχία του βόρειου Χαλεπίου.  

Απόσυρση τουρκικών δυνάμεων από παραμεθόρια περιοχή στην περιοχή του Κουρδιστάν
Κούρδους Αξιωματικός του PKK, επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του ανάγκασαν τον τουρκικό στρατό να αποσυρθεί από τρεις τοποθεσίες στην περιοχή Afshin.

Στις 23 Απριλίου, η Τουρκία ξεκίνησε τις κοινές επιχειρήσεις Claw-Lightning και Claw-Thunderbolt εναντίον  του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στις περιοχές Matina και Afshin Basyan στο Κουρδιστάν.