Οι Τούρκοι καλούν σε "ιερό πόλεμο": "Θα απελευθερώσουμε την Ιερουσαλήμ"!Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της προς το Ισραήλ, όπως και προς την Ελλάδα και δεν πρόκειται να σταματήσει με λόγια και διπλωματία

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Ίδρυμα Ντιγιανέτ), ανώτατος ιμάμης Αλί Ερμπάς, έστειλε επιστολή σε θρησκευτικούς ηγέτες σε 174 χώρες, χριστιανούς, μουσουλμάνους μέχρι και Εβραίους και τους καλεί να ενωθούν για την «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ.

Ο Αλί Ερμπάς είναι ο ίδιος που έψελνε κραδαίνοντας το ξίφος της κατάκτησης μέσα στην Αγία Σοφία.

Είναι μαριονέττα του Ερντογάν και ό,τι κάνει είναι ύστερα από εντολές του Τούρκου προέδρου.

Το Ισλάμ δεν έχει ιερατείο. Ο ιμάμης, που σημαίνει καθοδηγητής, είναι ένας θεολόγος με ηγετική θέση μεταξύ των μουσουλμάνων και επίσης ηγείται της προσευχής.

Ωστόσο, εάν το Ισλάμ είχε ιερατείο, ο συγκεκριμένος ιμάμης είναι σαν να λέμε ο προκαθήμενος μίας εθνικής εκκλησίας, π.χ. αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.
 
Το τονίζουμε όμως ότι το Ισλάμ δεν έχει ιερατείο. Ένας τίτλος που θα του ταίριαζε είναι θρησκευτικός ηγέτης.

Στην Τουρκία οι ιμάμηδες διορίζονται από το κράτος, είναι δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι, για να εργαστούν σε τζαμιά.

Πρέπει να είναι απόφοιτοι του θρησκευτικού λυκείου «Ιμάμης Χατίπ» (από αυτό αποφοίτησε και ο Ερντογάν) ή να έχουν πτυχίο στη Θεολογία.

Η επιστολή του Ερμπάς πρόκειται για μία απροκάλυπτα επιθετική ενέργεια κατά του Ισραήλ, σε συνέχεια του τζιχάντ που κηρύχθηκε από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας για «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ.

Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της προς το Ισραήλ, όπως και προς την Ελλάδα και δεν πρόκειται να σταματήσει με λόγια και διπλωματία.