Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας: «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να συνεχίσει τις παρανομίες της»!



Ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στη Τουρκία με κεντρικό αντικείμενο την «Αντίδραση στην παράνομη κατοχή του Ισραήλ της Παλαιστίνης» και «την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών της Ελλάδας σε Αιγαίο-Μεσόγειο για τις οποίες η Τουρκία θα διατηρήσει το δικαίωμα της αυτοάμυνας» ανέφερε η ανακοίνωση.

Ουσιαστικά ετοιμάζεται για ένα «θερμό καλοκαίρι» η Άγκυρα με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Μετά την συνάντηση Κ.Μητσοτάκη και Ρ.Τ.Ερντογάν, αλλά και Ρ.Τ.Ερντογάν Τ.Μπάιντεν, πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα με κορυφαίο όλων την έξοδο τουρκικού γεωτρύπανου, ακόμα και νότια της Κρήτης.

Να σημειώσουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά δοκιμές θαλάσσης το νέο «μίνι» αεροπλανοφόρο TCG Anadolu στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο με σμήνη UAV και επιθετικών ελικοπτέρων.

'Σε ότι αφορά τον πόλεμο κατά Κούρδων, FETO κλπ, η δήλωση αναφέρει ότι «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις PKK / KCK-PYD / YPG, FETÖ και DΑΕŞ, αποτελούν μία τεράστια απειλή  για την επιβίωση της Τουρκίας»

Για το Κυπριακό ξεκάθαρα πλέον ζητείται η λύση δύο κρατών: «Η Τουρκία θα υποστηρίξει αποφασιστικά την κυρίαρχη, ισότιμη και ανεξάρτητη προσέγγιση λύσης δύο κρατών για να εξασφαλίσει την τελική διευθέτηση του Κυπριακού. Για το σκοπό αυτό, έχει δηλωθεί ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα είδη μέτρα με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού».