Μακελειό: 6 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων



Το Κέντρο Τύπου της HPG ανακοίνωσε ότι 6 εισβολείς σκοτώθηκαν στη Μετίνα και στο Ξακούρκ στις επαναστατικές εκστρατείες που ξεκίνησαν ενάντια στην εισβολή τουρκικού κράτους.

Σε γραπτή δήλωση, το Γραφείο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG-BİM) δήλωσε ότι οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των επαναστατικών εκστρατειών Cenga Xabur και Bazên Zagrosê. Σύμφωνα με τη δήλωση, 3 εισβολείς σκοτώθηκαν στην περιοχή Metina και 3 άλλοι στην περιοχή Xakurke.

«Ως μέρος της πρώτης επαναστατικής εκστρατείας Cenga Xabur στην περιοχή Metîna.

Στις 7 Ιουλίου, στις 19:30, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη ανταρτική δράση εναντίον των εισβολέων στο λόφο Koordîne. Η πρώτη ομάδα των μαχητών μας στόχευσε μια θέση που σκότωσε 2 εισβολείς που βρίσκονται εκεί. Η δεύτερη ομάδα ανταρτών έπληξε μια άλλη θέση των τουρκικών δυνάμεων στο λόφο. Η στοχευμένη θέση καταστράφηκε και σκοτώθηκε ένας εισβολέας.

Σε αυτή τη δράση, η οποία χρησιμοποίησε τις ανταρτικές τακτικές της νέας εποχής, σκοτώθηκαν συνολικά 3 εισβολείς και 2 θέσεις καταστράφηκαν εντελώς.

Ως μέρος της επαναστατικής εκστρατείας Bazên Zagrosê στην περιοχή Xakurke ·

Στις 7 Ιουλίου, στις 08:30, πραγματοποιήθηκε δράση εναντίον των εισβολέων στο λόφο Martyr yrervan στο Girê Lelikan. Καταστράφηκε μια θέση στο λόφο και σκοτώθηκαν 3 εισβολείς. Οι εισβολείς απομάκρυναν τα θύματα από την περιοχή με μη στρατιωτικά οχήματα. "

Η δήλωση πρόσθεσε ότι «τα ελικόπτερα πετούσαν πάνω από τις περιοχές Mervanos και Tabura Ereban του Avaşîn από τις 21:15 έως τις 23:30 στις 7 Ιουλίου.»