Προς σύρραξη: Οι Ουκρανοί έστειλαν Bayraktar μια ''ανάσα'' από την ΚριμαίαΣε συναγερμό και η Βουλγαρία - Αναμένει εντάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα

Την περασμένη εβδομάδα, Ουκρανία και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν γυμνάσια με την ονομασία Sea Breeze 2021 με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 χωρών στη Μαύρη Θάλασσα και τη νότια Ουκρανία, παρά τις ρωσικές εκκλήσεις για ακύρωση των ασκήσεων.

Η Sea Breeze 2021 διεξάγεται μετά την αύξηση της έντασης ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Μόσχα, η οποία δήλωσε τον περασμένο μήνα, ότι έριξε προειδοποιητικά πυρά και βόμβες στην πορεία πλεύσης ενός βρετανικού πολεμικού πλοίου, για να το διώξει από τα ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια των στρατιωτικών δραστηριοτήτων, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία πετά το UAV μεσαίου ύψους Bayraktar TB2 κοντά στην Κριμαία, κάτι που φέρνει εκνευρισμό στις Ρωσικές δυνάμεις. 

Μάλιστα η Μόσχα ανακοίνωσε με κάθε επίσημο τρόπο, ότι αν διαπιστωθεί παραβίαση των Ρωσικών συνόρων, χωρίς καμία προειδοποίηση αυτά θα καταρρίπτονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί Bayraktar TB2  απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Νικολάεφ και κατά τη διάρκεια της ημέρας, έκανε πτήση πάνω από το βορειοδυτικό τμήμα της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στις ακτές της χερσονήσου της Κριμαίας. 

Ενδεικτικό της ανησυχίας, είναι και η δήλωση του Στρατηγού του Βουλγαρικού στρατού Βαλεντίν Τσάνκοφ,  που συνέκρινε την κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα με αυτό που συνέβη στα σοβιετικά-γερμανικά σύνορα, πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο στρατηγός Τσάνκοφ προειδοποίησε, ότι υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Επισημαίνοντας ότι η Μαύρη Θάλασσα, έχει γίνει σημείο άμεσης επαφής μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο Τσάνκοφ τόνισε ότι οι ασκήσεις διεξάγονται συνεχώς στην περιοχή και αυτό επιτρέπει στα μέρη, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία μάχης στην πράξη.
 
Αξιολογώντας την άσκηση που πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τσάνκοφ ανέφερε τα εξής: "Η Ουκρανία βλέπει την Κριμαία ως το έδαφος της, αλλά η περιοχή ανήκει στη Ρωσία.''

Νεότερη Παλαιότερη