Η νέα Αιγυπτιακή βάση προστατεύει την Ευρώπη και είναι εναντίον του εκβιασμού της Τουρκίας



Επί πολλά χρόνια όλες οι ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου υποφέρουν από  την παράνομη μετανάστευση, η οποία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου, η οποία αντικατοπτρίζεται στη σημασία του ανοίγματος της αιγυπτιακής ναυτικής βάσης της «3ης Ιουλίου» - για την προστασία της γηραιάς ηπείρου από αυτόν τον διαρκή κίνδυνο, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

Η ναυτική βάση της 3ης Ιουλίου στην περιοχή Ζαρζούμπ του Κυβερνείου Ματρού εντάχθηκε στο αιγυπτιακό ναυτικό σύστημα βάσης , για να εκπροσωπήσει παραρτήματα και κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης για τις αιγυπτιακές δυνάμεις στην πλευρά της Μεσογείου και για να αντιμετωπίσει τυχόν προκλήσεις και κινδύνους στην περιοχή.
 
Όσον αφορά τη σημασία της, ο εμπειρογνώμονας κατά της τρομοκρατίας, στρατηγός  Ρέντα Γιακμπούμπ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο "Sky News Arabia" ότι το άνοιγμα της βάσης είχε στρατηγικούς στρατιωτικούς στόχους για την Αίγυπτο και τις χώρες της περιοχής.

Ο Γιακμπούμπ τόνισε ότι η παρουσία αιγυπτιακών στρατιωτικών βάσεων στη Μεσόγειο θα μειώσει σημαντικά και θα περιορίσει τον κίνδυνο παράνομης μετανάστευσης, αφού αποτελεί ποινικό αδίκημα, καθώς και ότι είναι αφόρητος για την Ευρώπη αυτός ο κίνδυνος εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Η Ευρώπη πληρώνει δισεκατομμύρια στην Τουρκία

Ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας αποκάλυψε ότι η Ευρώπη πληρώνει μεγάλα χρηματικά ποσά στην Τουρκία κάθε χρόνο με αντάλλαγμα την παραμονή των εκτοπισμένων από τις χώρες τους στο πλαίσιο της παράνομης μετανάστευσης στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Εξήγησε ότι ο ρόλος που θα διαδραματίσει η Αίγυπτος είναι μεγάλης σημασίας, σημαντικός και ζωτικής σημασίας για την προστασία της εθνικής και περιφερειακής ασφάλειάς της, και θα προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση στις ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά επειδή πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις εργάζονται για να προσελκύσουν πολλούς που δεν μπόρεσαν να εισέλθουν σε ευρωπαϊκές χώρες μέσω  των επιχειρήσεων  της παράνομης μετανάστευσης .
 
Από την πλευρά του, ο πρέσβης Μοχάμεντ Χεγκάζι, πρώην βοηθός υπουργός Εξωτερικών, πιστεύει ότι η Αίγυπτος έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσει τις δυνάμεις της και να εξασφαλίσει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της στο στρατηγικό πεδίο εφαρμογής που περιλαμβάνει τη Μεσόγειο και είναι πρόθυμη να προστατεύσει μεγάλες εταιρείες φυσικού αερίου, που θα έχει θετικό αντίκτυπο σε όλες τις χώρες της περιοχής σε όλες τις πτυχές ασφάλειας.

Πρόσθεσε, ότι η Αίγυπτος δημιούργησε τη βάση σε μια στρατηγική περιοχή και διεξάγει δηλωμένους στρατιωτικούς ελιγμούς με τη Γαλλία και την Ισπανία, και η παρουσία αυτής της βάσης εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ασφάλειας και της περιοχής στη Μεσόγειο , όπως προηγουμένως η Αίγυπτος εργάστηκε για να εξασφαλίσει την Ερυθρά Θάλασσα.