Το Πακιστάν ετοιμάζει αναγνώριση του ψευδοκράτους - Στέλνει προξενική αποστολή στα Κατεχόμενα



Προς νέα κρίση
Τουρκία και Πακιστάν ετοιμάζουν νέες προκλήσεις στην Α. Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κύπρο. Η Πακιστανική Προξενική Ομάδα της Πρεσβείας που βρίσκεται στην Τουρκία, θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στην Κατεχόμενα μεταξύ 11-13 Ιουλίου 2021.

Θα αναγνωρίσει το Πακιστάν τα Κατεχόμενα; 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μήνυμά της στο twitter, η πρεσβεία περιλαμβάνεται τη φράση «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»! (ΤΔΒΚ). Το Πακιστάν δεν αναγνωρίζει επίσημα τα Κατεχόμενα, αλλά αυτή η ανάρτηση βάζει ''φωτιέες'', καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισλαμαμπάντ θα προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση

Υπενθυμίζουμε ότι Ινδία και Κύπρος σε αντιδιαστολή της συμμαχίας Πακιστάν-Τουρκίας, έχουν αποφασίσει την συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών, πολιτικών, οικονομικών, προξενικών και πολιτιστικών δεσμών, όπως είχε αναφέρει το ινδικό υπουργείο εξωτερικών. 

Eίναι γνωστό επίσης, ότι Πακιστανοί στρατιωτικοί συμμετείχαν στην εισβολή της Κύπρου το 1974, και αυτό οφείλει να το θυμόμαστε με περίσσεια προσοχή εν έτει 2021.

Μάλιστα υπάρχει μαρτυρία πρώην Πακιστανού στρατηγού που υπηρέτησε με τον τουρκικό στρατό κατά τη διάρκεια της εισβολής του 1974.

Ο Karamat Ahmed Karamat, πρώην γενικός χειρουργός του πακιστανικού στρατού, ήταν μέλος ιατρικής ομάδας που απεστάλη στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για να βοηθήσει τους Τούρκους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν στις μάχες με την εθνική φρουρά και τον ελληνικό στρατό.
 
Το Πακιστανικό πολεμικό ναυτικό συμμετέχει επίσης στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, η οποία από το 2006 έχει προφανή στόχο την εμπέδωση της “Γαλάζιας Πατρίδας” από την Άγκυρα στην Μεσόγειο. 
 
Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα ότι οι Τούρκοι ετοίμαζαν πυρετωδώς εδώ και μεγάλο διάστημα  τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.


ΠΗΓΗ