Ισραηλινά εξυπνα πυρομαχικά βλέπει η Ελλάδα κατά των ΤούρκωνΙσραηλινά εξυπνα πυρομαχικά βλέπει η Ελλάδα κατά των Τούρκων με δύο προτάσεις να κερδίζουν όλο και περισσότερους στα ανώτερα κλιμάκια.

Πρόκειται για τα «εξύπνα πυρομαχικά» Switchblade 600 και το Hero-400EC.

Μάλιστα το Hero-400EC έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να το δουν από κοντά στην DEFEA2021.

Στα υπέρ των έξυπνων πυρομαχικών είναι πως είναι εύκολα μεταφερόμενα ακόμα και από δύο άτομα με στόχο όλα τα ελαφρά οχήματα και κατά προσωπικού.

Σύμφωνα με το AeroVironment, το «έξυπνο πυρομαχικό» Switchblade 600 μπορεί να στοχεύσει ελαφριά θωρακισμένα οχήματα αλλά και σταθερούς στόχους.

Το Switchblade 600 μπορεί να εκτοξευτεί τόσο από το έδαφος όσο και από πλατφόρμες αέρα ή εδάφους.

Ζυγίζει 54.4 κιλά (συνολικά, πλήρως φορτωμένο), μπορεί να είναι πλήρως «μάχιμο» σε μόλις 10 λεπτά, έχει εμβέλεια 40 χλμ. και ταχύτητα 185 χλμ την ώρα.

Το νέο αμερικανικό drone Switchblade 600 είναι μεγαλύτερο, ταχύτερο και ικανότερο από τον προκατοχό του Switchblade 300 το οποίο αναπτύχθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Το «επαναστατικό» με το συγκεκριμένο καμικάζι drone είναι ότι το Switchblade διαθέτει τη λειτουργία «wave off» που επιτρέπει στον χειριστή να ακυρώσει την επίθεση μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν την επίτευξη του στόχου και να επιλέξει ξανά νέο στόχο ή τον ίδιο από άλλη γωνία.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές το συγκεκριμένο μικρό, καμικάζι drone της κατηγορίας των «ιπτάμενων πυρομαχικών» θεωρείται ιδανικό για απόκτηση από τον ελληνικό στρατό.

Το Hero-400EC έχει τη δυνατότητα να δεσμεύει στόχους αυτόνομα ή σε λειτουργία man-in-the-loop. Στον αυτόνομο τρόπο λειτουργίας το όπλο κινείται κατά μήκος μιας προκαθορισμένης πορείας πτήσης χρησιμοποιώντας ενσωματωμένους αισθητήρες GPS.

Στη λειτουργία man-in-the-loop, το όπλο ελέγχεται εξ αποστάσεως από έναν χειριστή από το σταθμό εδάφους μέσω μιας προηγμένης ολοκληρωμένης σύνδεσης δεδομένων οπτικής όρασης.

Όταν η αποστολή ακυρωθεί, το πυρομαχικό της ισραηλινής UVision Air μπορεί να επανέλθει αυτόματα στη λειτουργία αδράνειας για να δεσμεύσει έναν άλλο στόχο ή να επιστρέψει στο σταθμό ελέγχου του χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτο.

Το Hero-400EC μπορεί να πετάξει με ταχύτητες που κυμαίνονται από 50kt έως 150kt και παραμένει στον αέρα για έως και 120 λεπτά.

Νεότερη Παλαιότερη