Από τις φρεγάτες… στο νέο Εθνικό ΤυφέκιοΙδιαίτερη βάση έδωσαν εταιρίες και μεγάλοι κολοσσοί της πολεμικής βιομηχανίας στα περίπτερα τους στην έκθεση της DEFEA.

Φυσικά ήταν αναμενομενο αφού επίκειται πακέτο 5 δις ευρώ για τις φρεγάτες και 1-2 δις που αφορούν σε προγράμματα για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά το σήριαλ των φρεγατών που θα τελειώσει Σεπτέμβριο-Οκτωβρίο, το επομενο σηριαλ που θα παιχτεί θα είναι αυτό του Εθνικού Τυφεκιου.

Μικρότερο σε μέγεθος βέβαια αλλα αρκετά σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των 500.000 τυφεκιων G3 A3-A4 που θα πρέπει να αντικατασταθούν (σ.σ. σιγά σιγα).

Να σημειωθεί πως θετικό ήταν το αποτύπωμα που άφησε το περίπτερο της Target Group Ltd το οποίο φιλοξενούσε την Sig Sauer.

Στο περίπτερο αυτό παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ευρυ κοινό υποψήφια οπλα για την αντικατάσταση του G3.

Εξαιρετική παρουσίαση, άρτια οργάνωση από τον θεοφανη Ρωμαίο (της Target group) και τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Κουλουρη.

Εντύπωση επίσης προκάλεσε το πλήθος των ενστόλων που παρευρέθηκαν στο συγκεκριμένο περίπτερο από Ε.Σ και ΕΛ.ΑΣ καθώς και η παρουσία ανώτατων αξιωματικών από ξένες αποστολές. Ιδιαίτερα ήταν δε η οικειότητα με τα εκθέματα της Sig Sauer, που ως γνωστό βέβαια «υπηρετούν» σε πάρα πολλούς στρατούς και σώματα ασφαλείας ανά τον κόσμο.

Περιμένουμε εξελίξεις και αρκετό ανταγωνισμό στο θέμα του Εθνικού Τυφεκίου και θα είναι το νέο σήριαλ μετά από αυτό των φρεγατών.Νεότερη Παλαιότερη