Ελληνοτουρκικά: Προκλητικός ο Μπαχτσελί: Η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι ΤουρκικήΕλληνοτουρκικά: Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέβασε την ένταση πριν την συζήτηση για το Κυπριακό.

Πιο συγκεκριμένα στην δήλωση του τόνισε πως 47 χρόνια μετά έχει φανεί το πολιτικό και στρατηγικό αποτέλεσμα της ειρηνευτικής επιχείρησης  του 1974.

Έτσι η Κύπρος έχει το τουρκικό της κράτος. Έχει κλείσει κάθε δρόμος της επιστροφής. Η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει τουρκική.

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε πως: «Στις συνθήκες που υπάρχουν τώρα είναι αδύνατο το ενδεχόμενο να ιδρυθεί ένα ομοσπονδιακό κράτος στην Κύπρο.

Έτσι πρέπει να αποδεχθούν όλοι πως πλέον στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη. Η άρνηση της πραγματικότητας αυτής από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για τους Τουρκοκύπριους».

Τέλος ακόμη είπε ότι ορθά αποφασίστηκε το άνοιγμα της Αμοχώστου και για την Τουρκία θεωρούνται ως μην γενόμενες οι ανακοινώσεις των ΗΠΑ, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».