Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων



Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο λιμένα του Πειραιά η τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ). 

        Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, o Διοικητής ΣΝΔ Υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ΠΝ, ο Διοικητής Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, καθώς συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

        Στο ΘΕΠ, το οποίο θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, θα συμμετέχουν η Φ/Γ «ΥΔΡΑ» και το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». Τα πλοία προβλέπεται να καταπλεύσουν στους λιμένες Κέρκυρας, Τεργέστης και Νάπολης , ενώ θα επιβαίνουν 132 Ναυτικοί Δόκιμοι, καθώς και 8 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).

        Σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.