Η Κύπρος είναι το ανάχωμα του ελληνισμού έναντι της επέλασης των ΤούρκωνΟι Τούρκοι σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο τους μόνους που φοβούνται πραγματικά είναι τους Έλληνες

Η κυοφορούμενη πιθανή σφοδρή σύγκρουση του ελληνισμού με τον νεο-Οθωμανικό επεκτατισμό, (διότι περί αυτού πρόκειται) θα λάβει χώρα αρχικά στην Κύπρο σύμφωνα με όλα τα δεδομένα μας και μετά σε Αιγαίο/Α.Μεσόγειο.

Αν η Ελλάδα απέχει ή αφήσει την Κύπρο απροστάτευτη, η ζημιά θα είναι τεράστια σε Αιγαίο/Α.Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι επιδιώκουν να κυριαρχήσουν στρατιωτικά (οφείλουμε να το κατανοήσουμε καλά αυτό) στην περιοχή και έλαχε σε εμάς τους Έλληνες να “κόψουμε τα φτερά των Τούρκων”.

Να είμαστε σίγουροι 100% ότι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα “βγάλουμε το φίδι από την τρύπα” (όπου φίδι ο τουρκικός νεο-Οθωμανικός επεκτατισμός), αφού όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία πρόθεση να το πράξουν, όπως έδειξαν τα γεγονότα σε Λιβύη και Α.Μεσόγειο μετά τις αλλεπάλληλες προσβολές των Τούρκων στις χώρες αυτές.

Για να δούμε το μέγεθος της “δυσανεξίας” πολλών χωρών να αντιπαρατεθούν κατά των ακραιφνών φασιστών Τούρκων ισλαμιστών, αρκεί να επισημάνουμε ότι ακόμα και οι Ρώσοι “ποίησαν την νήσσαν”, παρόλο που οι νεο-Οθωμανοί τους κατέρριψαν μαχητικό στην Συρία (2015), τους σκότωσαν τον πρέσβη στην Άγκυρα, τους υπονόμευσαν (και συνεχίζουν να το πράττουν) στην Κριμαία, την Συρία, την Λιβύη, ενώ πωλούν κρίσιμη τεχνολογία, πληροφορίες και UAV, στην Ουκρανία, και ποιος ξέρει τι άλλα.

Τονίζουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ο ελληνισμός θα είναι ο μόνος που θα “κτυπήσει” το τουρκικό “θηρίο” όταν έρθει η ώρα και ο μόνος που φοβούνται οι Τούρκοι παραδοσιακά και ας μην το αναφέρουν.
 
Ξέρει ο Ερντογάν ότι ο “κίνδυνος” για τα σχέδια του προέρχεται κυρίως από τον άξονα Αθήνα-Λευκωσία, και κάνει τα πάντα για κερδίσει την μάχη αυτή χωρίς να “πέσει ντουφεκιά”, μόνο που δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.   

Η χώρα μας οφείλει να συμπεριφερθεί στο ζήτημα του  Κυπριακού και των τουρκικών απειλών, ως θέμα κρίσιμης και ζωτικής σημασίας για τον ελληνισμό στο σύνολο του.

Απαιτούνται νέες πολιτικές που θα θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την ολική απελευθέρωση της Κύπρου ως κύρια  στρατηγική, διότι διαφορετικά θα χαθούν τα πάντα σε μερικά χρόνια.  

Η τουρκική πολεμική μηχανή “τρέχει” να υποστηρίξει το δόγμα της ανύπαρκτης “Γαλάζιας Πατρίδας” και της πάλαι ποτέ  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των οποίων αναπόσπαστο τμήμα είναι η επεκτατική πολιτική που περιλαμβάνει την Κύπρο ως σημαντικό στόχο και ορμητήριο, για τον έλεγχο της νοτιοανατολικής Μεσογείου και του φυσικού αερίου που βρίσκεται στην περιοχή.

Η δημιουργία βάσεων στην περιοχή Μπογαζίου - Τρικώμου και στο κατεχόμενο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου, μας δείχνουν ότι οι Τούρκοι στοχοποιούν πλέον ολόκληρη την Α.Μεσόγειο.

Η Άγκυρα χρησιμοποιεί το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου ως Βάση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, καταδεικνύοντας τα “βρώμικα” σχέδια της, με τα οποία θέλει να ελέγχει από τον Βόσπορο μέχρι τα Δωδεκάνησα, και την Αλεξάνδρεια και την Αμμόχωστο έως την Τρίπολη της Λιβύης.

Η Αμμόχωστος αποτελεί κύριο κομμάτι σε αυτό το σχέδιο επέκτασης του νεο-οθωμανικού φασισμού με τον οποίο ελληνισμός είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα συγκρουστεί στο απώτερο μέλλον.

Σε περίπτωση εχθροπραξιών, η Κύπρο, θα γίνει ο άμεσος στόχος των τουρκικών δυνάμεων και εκεί οφείλουμε να έχουμε ισχυρές χερσαίες, εναέριες και ναυτικές δυνάμεις για να τις αποκρούσουμε άμεσα.    
 
Η Άγκυρα έχει ήδη δημιουργήσει δίκτυο UAV σε Λιβύη,  Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Σμύρνη, Ντάλαμαν, ενώ οι ναυτικές βάσεις Αμμόχωστου, Αλεξανδρέττας, Τρίπολης Λιβύης, και Ακσάζ αποτελούν ένα τρομερό ναυτικό δίκτυο που προορίζεται για τον ίδιο σκοπό.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλά για ανάπτυξη στην Αμμόχωστο (με αφορμή την επίσκεψή του την 20η Ιουλίου 2021) και στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας όμως πραγματικά κρυφά σχέδια για την στρατιωτική υποδούλωση της Α.Μεσογείου.

Μια στρατιωτική ρήξη Τουρκίας-ελληνισμού θα κινητοποιούσε το σύνολο των Ελλήνων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτήν την πιθανή περίπτωση, στόχος της πανίσχυρης ελληνικής πολεμικής αεροπορίας (και με τα νέα γαλλικά μαχητικά), θα ήταν για παράδειγμα στις περιοχές που συντελείται η κύρια οικονομική και βιομηχανική δραστηριότητα των Τούρκων, δηλαδή σε Κων/πολη, Νικομήδεια,  Προύσα, Σμύρνη, που είναι κοντά στην Ελλάδα.

Τα ελληνικά μαχητικά μπορούν να ισοπεδώσουν όλες τις  τουρκικές βιομηχανικές υποδομές βρίσκονται δίπλα σε ελληνικό έδαφος (νησιά).

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο μεγαλύτερες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων και αποθήκευσης καυσίμων της Τουρκίας βρίσκονται σε Νικομήδεια και Σμύρνη, σε απόσταση 40χλμ από την Λέσβο.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί επιτελείς ανησυχούν πολύ περισσότερο για τα ελληνικά πυραυλικά συστήματα στα νησιά μας, και τις δυνατότητες της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας πέρα από οτιδήποτε άλλο.

Οι νεο-Οθωμανοί θυμούνται καλά, ότι οι μάχες που έδιναν ιστορικά  με το ελληνισμό τους στοίχιζαν πάντα πολύ ακριβά, και αυτό ακριβώς φοβούνται και τώρα που η χώρα μας εξοπλίζεται, παρά τις όποιες δυσχέρειες.

Το τίμημα για την Άγκυρα σε οποιαδήποτε στρατιωτική προσπάθεια κατά της Κύπρου/Αιγαίου, θα είναι τεράστιο, και αυτό το γνωρίζει ο “σουλτάνος” Ερντογάν και για αυτό “γαβγίζει” συνέχεια.

Νεότερη Παλαιότερη