Συρία: Κι άλλο τουρκικό θωρακισμένο όχημα πάτησε πολίτη και συνέχισε το δρόμο του



Ένας κάτοικος της πόλης Ιντλίμπ σκοτώθηκε σήμερα, όταν ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα έπεσε πάνω του ενώ περνούσε από την πόλη Σαρμάδα κοντά στα τουρκικά σύνορα, με κατεύθυνση προς τη δυτική ύπαιθρο του Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Step, τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ένα τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα πάτησε τον πολίτη του Ιντλίμπ, Yassin Ahmed Hajj Omar, στον δρόμο  Σαρμάντα, κοντά στα τουρκικά σύνορα, χωρίς το όχημα να σταματήσει να τον βοηθήσει, αλλά μάλλον επιχείρησε να τον αποτελειώσει  με τον τρόπο αυτό,  «σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».
 
Ένα βίντεο κλιπ που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε μια συνοδεία τεθωρακισμένων οχημάτων του τουρκικού στρατού που ταξιδεύουν στον δρόμο Σαρμάντα που κατευθύνονταν προς τη νότια περιφέρεια του Ιντλίμπ και μια μοτοσικλέτα που ταξίδευε  δίπλα του, ο  Γιασίν Χατζή Ομάρ, όταν έτρεξε ένα από τα θωρακισμένα οχήματα τον χτύπησε, τον πάτησε και συνέχισε τον δρόμο του.

Είναι το πέμπτο περιστατικό με τον τουρκικό στρατό που παρασύρει και πατάει πολίτες στην επαρχία Ιντλίμπ. Τον περασμένο μήνα ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα πάτησε και σκότωσε έναν πολίτη στο ‘Kafr Lusin’, στα σύνορα με την Τουρκία.

Πέρυσι, ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα έπεσε πάνω σε ένα παιδί στην πόλη Τερμανίν  στη δυτική επαρχία του Χαλεπίου χωρίς να σταματήσει να τον θεραπεύσει, με αποτέλεσμα το παιδί να τραυματιστεί σοβαρά. Επίσης, ένα κορίτσι πέθανε την ίδια περίοδο μετά από ένα παρόμοιο περιστατικό κοντά στην πόλη Neirab στην ανατολική επαρχία Ιντλίμπ.