Έστρωσαν την τουρκική σημαία έξω από τη Βουλή της Λιβύης και την πατούσαν αυτοκίνητα



Λίβυοι διαδηλωτές στο Τομπρούκ της Κυρηναϊκής έστρωσαν μία τουρκική σημαία κάθετα στον δρόμο έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να την πατάνε τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Η προσβολή της τουρκικής σημαίας από τους Κυρηναίους Λίβυους, που με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρήθηκαν για την τουρκική κατοχή στα βορειοδυτικά της χώρας τους, προκάλεσε την υστερική αντίδραση του εκπρόσωπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ταντζού Μπιλγκίτζ (Tanju Bilgic):

«Καταδικάζουμε έντονα την άσχημη δράση κατά της σημαίας μας μπροστά από το προσωρινό κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό που πραγματοποιήθηκαν στις 5 Ιουλίου 2021 στο Τομπρούκ της Λιβύης», είπε και πρόσθεσε:

Η Τουρκική Πρεσβεία στην Τρίπολη, μόλις πληροφορήθηκε αυτό που χαρακτήρισε ως «φρικτή επίθεση», προέβη στις απαραίτητες γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης της μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU.)

Ο Τούρκος Εκπρόσωπος είπε ότι ζητήθηκε από τη μεταβατική κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

«Αυτή η επίθεση στη σημαία μας, η οποία αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία μας και τις ιερές αξίες μας, δεν θα επιτύχει ποτέ τον στόχο της», δήλωσε ο Μπιλγκίτζ, προσθέτοντας ότι η απαραίτητη απάντηση θα δοθεί από τον «φιλικό και αδελφικό λαό της Λιβύης πριν από οποιονδήποτε άλλο».

Λίβυοι διαδηλωτές, θυμωμένοι με την τουρκική στρατιωτική παρουσία και τους τζιχαντιστές Συροτουρκμένους μισθοφόρους της Τουρκίας στη χώρα τους, έστρωσαν την τουρκική σημαία στην άσφαλτο μπροστά από το κτίριο που συνεδρίαζε η Βουλή.

Αυτοκίνητα που διέρχονταν για να εισέλθουν στην έδρα του Κοινοβουλίου πατούσαν τη σημαία εν μέσω συνθημάτων κατά της τουρκικής επέμβασης στη Λιβύη.

Η Τουρκία αρνείται να συμμορφωθεί με το αίτημα της προσωρινής υπουργού Εξωτερικών, Νάτζλα Μανγκούς, και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη.